Katalin hercegné ragyogó, erős és természetesnek látszó hajkoronáját rengetegen irigylik, méghozzá teljes joggal, hiszen frizurája állandóan úgy néz ki, mintha épp most lépett volna ki egy samponreklámból. A brit bulvársajtó néhány hónapja kiderítette, hogy Kate évek óta az egyik brit sztárfodrászhoz, Richard Wardhoz jár, és alkalmanként akár 4 órát is eltölt a szalonban, ahol a haját speciális kondicionáló maszkkal és szérummal kezelik, majd növényi alapú hajfestékkel festik természetes hatású barnára.
Dr. Jessica Wu brit bőrgyógyász szerint azonban nem csupán méregdrága kezelések hatására lehet látványos és egészséges a hajkoronánk, hanem akkor is, ha követjük az úgynevezett hajdiétát.
Ha túlságosan gyengének érzed a hajad, fogyassz olyan ételeket, melyekben sok, úgynevezett cisztein található: sertéshúst, baromfit, tojást, pirospaprikát, fokhagymát, hagymát, kelbimbót, tejtermékeket, zabot és a brokkolit. A cisztein ugyanis a haj 97 százalékát alkotó keratin nevű fehérje legfontosabb alkotóeleme.
Abban az esetben, ha törékeny, vékony szálú a hajad, vigyél be több vasat és cinket a szervezetedbe, például marha- és pulykahús, spenót, bab és lencse fogyasztásával. A szakember felhívta a figyelmet arra is, hogy ha túl sok halat eszünk, az hajhullást okozhat, mivel a halhús nagy arányban tartalmazhat higanyt.
Aki az őszülést szeretné minél tovább kitolni vagy lelassítani, dr. Wu szerint jól teszi, ha minden nap eszik mandulát, valamint gyakran fogyaszt paradicsomot, spárgát, spenótot, sütőtököt és paprikát.