Életmód

Megvan, melyik bóktól olvadnak el a nők

Naponta átlagosan egyetlen bókot kapunk, és azzal sem biztos, hogy meg vagyunk elégedve. Legalábbis egy friss kutatás szerint.

Egy Nagy-Britanniában készült felmérésben több ezer nőt kérdeztek meg arról, hogy számára mi a legkedvesebb bók, valamint hogy mi az a megjegyzés, amit a legkevésbé szeret hallani.

„Látom, fogytál” – a válaszok alapján ez az a bók, mely egy nő számára a leghízelgőbb, de – legkevésbé sem meglepő módon – szeretjük azt is, ha a mosolyunkat, az illatunkat, a hajunkat vagy a ruhánkat dicsérik meg.

A másik oldalról leginkább azt vesszük a lelkünkre, ha valaki közli, hogy fáradtnak látszunk, vagy hogy rosszul nézünk ki. A negatív lista harmadik helyén azonban furcsamód a „jól nézel ki” megjegyzés végzett. Emellett azért sem vagyunk oda, ha észreveszik, hogy felszedtünk pár kilót, vagy ha azt mondják, hogy hasonlítunk anyánkra.

Mi a kedvenc bókod?

A felmérésből kiderült továbbá, hogy a nők fele bárkitől örömmel fogad bókot, minden negyedik válaszadó azonban úgy nyilatkozott: legszívesebben a partnerétől hall bókokat.

Az eredmények azt mutatták, hogy a nők többsége naponta mindössze egyetlen bókot söpör be, aminek a kutatók szerint legfőképpen az az oka, hogy bár a férfiak szívesen bókolnának gyakrabban is, attól félnek, hogy gyengének tűnnek vagy valami rosszat mondanak, ezért inkább visszafogják magukat.

Neked mi a kedvenc bókod és kitől szereted leginkább hallani?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top