Életmód

Analizálták, miért borulunk ki a fürdőruha-vásárlástól

Közeleg a bikiniszezon, ennek azonban a nők többsége mégsem tud felhőtlenül örülni. Különösen akkor nem, ha új fürdőruhát kell vennie.

Kiborít a fürdőruha vásárlásAz ausztrál Flinders Egyetem kutatói az intézmény női hallgatói körében készítettek felmérést, melyből kiderült, hogy a bikinivásárlás a nők többsége számára kifejezetten lehangoló élmény – számolt be róla a Daily Mail.

A szakemberek szerint a fürdőruhák próbálgatása közben a nőkben felerősödik önmaguk tárgyiasításának érzése, és szinte már külső szemlélőként tekintenek a saját testükre. Mivel azonban a többség nem elégedett azzal, amit ilyenkor a tükörben lát, ezért rossz hangulatba kerül.

A tanulmány szerint a próbafülkékben több olyan körülmény is fennáll, ami alaposan „megágyaz” a túlzó önkritikának, így a tükrök, az erős fény, és persze az a nyomás, hogy el kell dönteni, hogy áll a testünkön a felpróbált darab.

Ha nem szeretnénk lelombozódni, a kutatók azt javasolják, hogy ne hasonlítgassuk össze másokéval a testünket, és lehetőleg kerüljük a tükröket. Utóbbira csak annyit tudunk mondani: kössz a jótanácsért…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top