Életmód

Te beengeded a gyereket a szülői ágyba?

Megoszlanak a vélemények arról, hol töltse az éjszakát gyermekünk. Egy friss kutatás szerint azok, akik odabújhatnak szüleikhez, biztonságban érzik magukat, kevesebbet esznek, így kisebb eséllyel híznak el.

A Koppenhágai Egyetemi Kórház kutatásába 500 két és hat év közötti dán kisgyereket vontak be. Minden gyerek fokozottan veszélyeztetettnek számított az elhízás szempontjából, vagy mert eleve nagyobb születési súllyal jött a világra, vagy mert édesanyja is elhízott volt a terhességét megelőzően, vagy mert szegény családi körülmények között nevelkedett.
Kiderült, hogy azok a kicsik, akik minden ébredés után a saját ágyukban aludtak vissza, háromszor nagyobb eséllyel váltak elhízottá, mint akik a szüleik ágyában aludhattak el újból. Az eredmények azért is érdekesek, mert korábbi kutatások pont az ellenkezőjét állították, miszerint azoknál, akik a szüleik ágyában alszanak vissza, rosszabb lesz az alvás minősége, ami elhízáshoz vezethet. Az eredményekről a kutatók a franciaországi Lyonban, az Európai Elhízás Konferencián számoltak be.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top