Az új, különleges csokoládé titka a hatékonyabban felszívódó csokoládéflavonokban (olyan molekulák, amelyek javítják a bőr oxigénellátását) rejlik, amit az úgynevezett Lycotec eljárással értek el. A módszer után a módosított összetevőket tartalmazó új édességből ráadásul 20-szor több flavon szívódik fel a szervezetünkben, mint a normális csokoládékból. A fokozott hatásnak köszönhetően az elhízástól sem kell tartaniuk a fiatalodni vágyóknak: egy kis darabka pontosan kéttáblányi normál csokoládé flavon felszívódásának felel meg. Ezzel a tudományos áttöréssel a kutatók elérték, hogy a csokoládé egy öregedésgátló csodaszerré alakuljon át. „Két tábla csokoládé napi ajánlott fogyasztása valószínűleg jó hír lehet a csokoládéimádóknak, bár nem mindenki szeret ilyen sokat enni belőle” – mondta dr. Ivan Petyaev, a Lycotec alapítója. „De most mindenki élvezheti a csokoládéflavonok előnyeit anélkül, hogy veszélyeztetné egészségét.” A kutatók emellett hangsúlyozzák, hogy a csokoládé fogyasztásánál még a pozitív hatások ellenére is fontos, hogy mérlegeljük a negatív hatásokat is. A csokoládé ugyanis magas kalória- és telítettzsírsav-tartalommal rendelkezik.