Életmód

Miért nem randizunk pénztelen pasikkal?

A nők háromnegyede inkább nem megy munkanélküli pasival randizni. Miről szól ez az egész a pénzen túl? A csajok megmondják…

Miért nem randizunk  pénztelen pasikkal?A csajok nagy része, konkrétan a megkérdezettek 75 százaléka mondta azt, hogy nem szívesen randizik munkanélküli pasival – derül ki egy friss felmérésből a Huffington Post szerint. Majdnem 1000 nőt kérdeztek, és háromnegyedük válaszolta, hogy nem akar olyan pasival kezdeni, akinek nincs munkája. Ez az eredmény valószínűleg csak a pasikat, vagy csak a munkanélküli pasikat lepi meg. Persze itt most a férfi olvasók felszisszenhetnek, de attól még, hogy egy csaj nem akar pénztelen pasit, szerintünk nem számító ribi. Naná, vannak olyan nők is, akik a tutira mennek, csak milliomosokra hajtanak, mint például ezen a kedves társkereső oldalon, ahol szép lányok gazdag patrónust keresnek egy kis karibi utazáshoz.

Nem mondok le…

De visszatérve a felméréshez: a megkérdezett csajok egyik legfőbb indoka az volt a munkanélküli pasik ellen, hogy nem akarják támogatni, és nincs kedvük a saját dolgaikról, moziról vagy sportolásról lemondani a pasi korlátozott anyagi lehetőségei miatt. Ha van egy férfinak munkája, az azt üzeni, hogy van célja az életben, hajtja valami. Vagyis talpraesett és rábízhatja magát az ember lánya… Persze léteznek átmenetek, kinek mennyi pénz elég, vagy kinek mennyi pénz kell a boldogsághoz. És nyilván egy időre bárki kerülhet nehéz helyzetbe, elveszítheti a munkáját, de talán amikor a legrosszabb passzban vagy, nem szívesen ismerkedsz. De vannak átmenetek és vannak sztorijaink nőktől, akik jobban örültek volna vastagabb pénztárcának.

Semmi dolgom

Legutóbb a pénz miatt szakított a pasijával Anita. „Volt munkája, de pénze soha. Nem tudtunk elmenni este moziba, beülni egy vacsorára, uszodába menni, mert neki soha NEM FÉRT BELE. Néha annyira ki akartam már mozdulni otthonról, hogy könyörögtem, majd én fizetek, csak menjünk, de ez meg a férfiasságában sértette – magyarázza a fiatal nő, aki azt gyanítja, adósságai lehettek a pasinak. – Én ezt az állapotot viszonylag hamar meguntam, 30 éves nő vagyok, dolgozom, keresek, és bizony nem kell olyan 32 éves férfi, aki nem tud legalább annyi pénzt előteremteni, hogy havi egyszer spontán beleférjen egy mozijegy a büdzsébe. Mindennek fényében igenis számít a pénz, nem kellenek nekem milliók, de annyi igen, hogy a biztonságérzet meglegyen.”

Igen, ez itt a nagy kérdés, hogyan számíthatunk valakire, aki még magáról sem tud gondoskodni. Katalin egy olyan férfiba futott bele a neten, aki nem is akart. „Néhány napja levelet kaptam egy társkeresőoldalon. A fiú azt kérdezte, egyedül lakom-e, hol élek, saját házam van-e, mi a munkám” – meséli a Nők Lapja Cafénak a 31 éves nő. Aztán amikor kiderült, hogy van munkája és lakása is, a netes pasi azonnal randit kért, így: „Én tanár voltam, de már munkanélküli vagyok, meguntam, ott hagytam. Holnap délben esetleg a te környékeden találkozhatunk valami megfizethető helyen? Én ráérek. Semmi dolgom.” „Teljesen kiábrándító, ha egy férfit ennyire nem motivál semmi. És még a jelét is adja annak, hogy az a lényeg: a nőnek legyen meg mindene.”

A pasiságban benne van a pénz

„Tudom, közhely, de én a mellett a pasi mellett érzem jól magam, aki annyira pasiból van, hogy kihozza belőlem az annyira nőt – magyarázza a 36 éves Linda. – Nekem a pasiságban igenis benne van a pénz, vagyis szeretem, ha elvisz vacsorázni, szeretem, ha elvisz színházba, és nem felezi a számlát.” A logisztikusként dolgozó nőnek egy volt pasija azzal verte ki a biztosítékot, hogy ha meg is hívta vacsorázni, már közben rákérdezett, hogy a csaj mikor hívja őt vissza. „Annyira idegesítő volt, mert azon járt az eszem kajálás közben, hogy vajon akkor ő most minden falatot, amit lenyelek, számon tart, hogy majd ha én hívom meg, pontosan annyit költsek rá, amennyit ő most rám.” Szerintünk belefér meghívni a pasidat vacsorára, és más egy évek óta tartó kapcsolat, meg más egy első randi, de őszintén szólva eddig azoktól a pasijainktól voltunk a legjobban beájulva, akik nem hagyták, hogy elővegyük a pénztárcánkat. Hogy harcoljunk így az egyenjogúságért?

Hozz pár sört!

A 27 éves Tünde és a nála 10 évvel idősebb Tamás egy buliban ismerkedtek meg. „Rögtön elmondta, hogy munkanélküli, de épp állást keres, még jó fej is voltam és meghívtam néhány (!) korsó sörre – mondja Tünde, aki egy könyvelőirodában dolgozik. – Volt lakása, és tényleg járt interjúkra, gondoltam, ez csak egy átmeneti helyzet, de amikor – többször előfordult – rám telefonált, hogy vigyek már pár üveg sört meg kenyeret, meg ezt meg azt, akkor egyszerűen kiábrándultam.”

Az a fránya pénz

Az biztos, nehéz kérdés egy kapcsolatban a ki mennyit keres, ki mennyit költ a másikra, és egyáltalán… Mi ismerünk olyan házaspárt, akik még most is külön kasszán vannak, pedig két gyerekük van! A Nők Lapja Café megsugom.hu oldalára is gyakran írnak „pénzes” problémával küszködő csajok. Ti randiznátok egy munkanélküli pasival? Vajon a pasik randiznának velünk akkor is, ha nincs munkánk?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top