Életmód

Jobban nézel ki a női átlagnál?

Itt a kalkulátor, ami megmondja, milyen formában vagy a többi nőhöz képest, illetve hányan kövérebbek nálad a világon.
Milyen formában vagy a többi nőhöz képest?

Nem is lennénk nők, ha nem hasonlítgatnánk magunkat folyton a többiekhez. Figyeljük a strandon, kinek milyen a combja, a hasa vagy a feneke a miénkhez képest. Most ezt az össznépi játékot emeli globális szintre a BBC kalkulátora. Ha beírjuk az oldalra a súlyunkat, a magasságunkat, a nemünket, az életkorunkat és az országot, ahol élünk, akkor kidobja, hogyan állunk kövérségben vagy soványságban Magyarország és a világ nőinek átlagához képest.

Gambiában mi lennénk az átlag

Rögtön neki is estünk, és máris büszkén húztuk ki magunkat, mert bár egyfolytában fogyókúrázunk és elégedetlenkedünk, vékonyabbak vagyunk a velünk egykorú magyar nők 70 százalékánál. (A magasság megadásánál arra figyeljünk, hogy méterben kérik, és a tizedest vessző helyett ponttal kell elválasztani.) Világviszonylatban már nem állunk ilyen jól, csak a nők 59 százalékánál vagyunk jobb súlyban. A kalkulátor a BMI-t, azaz a testtömegindexet veszi alapul, ami azért nem tökéletesen tükrözi a valós helyzetet. Azt ugyanis nem veszi figyelembe, hogy a testünk mekkora része zsír és mennyi az izom rajtunk.

Vékonyabbak vagyunk a cseheknél

Megtudtuk azt is, hogy ha a világon mindenki épp olyan súlyban lenne, mint mi, akkor 12 millió tonna zsírral lennénk összesen soványabbak. A súlyunk alapján pedig az afrikai Gambiában felelnénk meg tökéletesen az átlagnak.

Milyen formában vagy a többi nőhöz képest?

A számítások alatt egy nagy grafikon mutatja a világ országainak teljes átlagait csökkenő sorrendben, ebből az látszik, hogy az emberek Tongán a legkövérebbek. A listán a legducibb nyugati ország az Egyesült Államok, a magyarok valahol a középmezőnyben helyezkednek el a szlovákok, a lengyelek, a csehek és az osztrákok után. Emellett egy vastag, narancssárga csík jelzi, hogy a saját súlyunk hogy áll az országos átlagokhoz képest, és vele párhuzamosan egy kék csík mutatja a világátlagot.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top