nlc.hu
Életmód
3 dolog, amit érdemes ellesni a kutyánktól

3 dolog, amit érdemes ellesni a kutyánktól

Feltétel nélküli szeretet, odaadó rajongás, az élet apró örömeinek élvezete – csak néhány dolog, amit elleshetünk, ha veszünk néhány leckét a kutyáinktól.

Feltételek, kifogások nélküli szeretet – Figyeld meg: szeret, rajongva néz rád minden pillanatában. Ha csak egy percre tűnsz el a lakásban, vagy rövidebb ideig magára hagyod, míg leugrasz a szemetessel, visszatérésednek úgy örül, mintha legalábbis ezer éve látott volna. A közeledben akar lenni, és legtöbbször az is éppen elég neki, ha az orra hegye a lábadhoz érhet. Mindezért annyit „kér” csak cserébe, hogy rajongását viszonozd simogatással, egyszerűen csak szeresd úgy, ahogy ő szeret téged.

Édes semmittevés – Nekünk, embereknek az egyik legnehezebb feladat megpróbálni a semmittevést. Igen, még akkor is, ha lenne időnk rá, ha adottak lennének a körülmények egy kis lustálkodáshoz. Nem megy ez nekünk. Mindenáron csinálni akarunk valamit, legrosszabb esetben lelkifurdalásunk támad, ha pár percet a kanapén ücsörgünk. Ebben is jó mesterünk lehet egy kutya, aki nem restell – naponta akár több órát is – napon, fotelban, kanapén, árnyas fa alatti heverészéssel tölteni. 

Rendszeresség, fegyelem Nem szigorról, hanem csupán következetességről van szó. A kutyák szeretik, ha a gazdi nem késik a munkából, ha nagyjából ugyanabban az időpontban fordul a kulcs a zárban. Vannak kedvenc játékaik, ha az utcában lakó kutyapajtás nem sétál el a kerítés előtt a megszokott időpontban, érezhetően levertek egy kicsit. A rendszerességet szeretik, ahogy nekünk, kétlábúaknak sem árt odafigyelnünk arra, hogy apróbb szabályaink – melyeket nem kényszer szül – adnak keretet a napjainknak. 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top