Életmód

Szavazd meg az év vadvirágát!

A pompás írisz, a harangos virágú tárnics, vagy a hóvirágra emlékeztető amarilliszféle érdemli meg a címet?

Egy csokor vágott virág a szobában napokra feldobja a hangulatunkat, ennél csak a vadvirágok látványa simogatja jobban a lelkünket. 2011 óta nemcsak az év madarát, fáját és halát választják meg, de az év vadvirágát is, és most te is megszavazhatod, melyik virág kapjon jövőre kiemelt figyelmet.

Szibériai nőszirom forrás:koroser.hu
Szibériai nőszirom Forrás:koroser.hu

Eddig a leánykökörcsin és  tavaszi hérics került sorra, most a szibériai nőszirom, a nyári tőzike és a kornistárnics közül választhatjuk meg a győztest. Hogy megalapozott döntést hozhass, röviden bemutatjuk a jelölteket.

Lilát vagy fehéret?

A szibériai nőszirom kép alapján valószínűleg mindenkinek ismerős, mivel ez egy kecses, lila virágú írisz, ami egy méterre is megnő. Hazánkban  a mocsaras területektől a hegyi legelőkig számtalan helyen virágzik, de a gyakori szárazság miatt egyre kevesebb nyílik belőle. Eszmei értéke tízezer forint.

Kornistárnics
Kornistárnics

A kornistárnics gyönyörű lila virágokat növeszt, pont most kezdődött a szezonja, a Tiszántúl alsóbb részei kivételével mindenhol megtalálható. Bár védett, és eszmei értéke tízezer forint, piacokon néha még ma is árulják csokrokban.

Nyári tőzike
Nyári tőzike

A nyári tőzike a hóvirágra hasonlít, de amarilliszféle. A neve ellenére áprilistól virágzik, főleg az Alföldön látni belőle sokat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top