Életmód

Kapcsolatromboló sorozatok?

Túlzott elvárásokat támaszthatnak saját kapcsolatuk iránt azok, akik túl sok időt töltenek romantikus filmek és sorozatok nézésével – állítja egy friss kutatás.

Jeremy Osborn pszichológus az Albion Egyetemről úgy véli, a túl romantikus sorozatok akár rossz hatással is lehetnek saját párkapcsolatunkra, mivel az irreális elvárások idővel elégedetlenséghez vezethetnek. A kutatásba 392 házas embert vontak be, akiket részletesen kifaggattak a kapcsolatukról, hogy mennyire érzik magukat elégedettnek, elkötelezettnek, és hogy milyen elvárásaik vannak a másikkal szemben. Emellett azt is megkérdezték a kutatók, hogy mennyi időt töltenek valóságshow-k vagy romantikus sorozatok nézésével. Az eredményekből kiderült, hogy azok, akik jobban „hittek” a romantikus történetekben, kevésbé voltak elégedettek a jelenlegi partnerükkel, sőt az egyedüllétet is nagyobb előnyben részesítették. Ezek az emberek gyakrabban értékelték kevesebbre a kapcsolatukat, ráadásul a partnerüket is hajlamosabbak voltak jobban hibáztatni, miközben a személyi szabadságot is többre becsülték.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top