Életmód

Mitől vonzó a férfi?

A St. Andrews Egyetem tudósai szerint a titok az élénk arcszínben rejlik.

A kutatók David Perrett professzor vezetésével női önkénteseket kértek fel arra, hogy különböző férfiakról készült arcképeket értékeljenek aszerint, hogy mennyire tartják őket vonzónak. A fotókon szereplő férfiak arcszínét azonban a tudósok előre átszínezték: a normál színtől kezdve fokozatosan egyre vörösebb tónusú arcokat mutattak be. Az eredményekből kiderült, hogy a nőknek a rózsás, kissé élénk arcszínű férfiak voltak a legszimpatikusabbak, a kutatók szerint azért, mert az élénkebb arcszín jobb vérkeringésre utal, amit ösztönösen a jó egészséghez és a potenciális társ lehetőségéhez kapcsolnak a nők. A túl piros arcú férfiak azonban agresszív benyomást kelthetnek, ezért ők kevésé bizonyultak megnyerőnek.
„Láthattuk, hogy a bőrpír mértéke befolyásolja a dominancia, az agresszió és a vonzalom érzését is” – magyarázta Perrett professzor, aki hozzátette, hogy a madaraknál is az élénk színű egyedek a sikeresebbek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top