Életmód

Töltsd fel magad antioxidánsokkal!

Védik az immunrendszeredet, segítenek megelőzni a rákot, ráadásul a bőröd öregedésétől is megóvnak: az antioxidánsok valóságos csodatevők. De hogyan fogyaszthatsz eleget belőlük?

Tegyél egy kis avokádót a salátádba!

A zöldségek és gyümölcsök gyakorlatilag zsírtalanok – pedig az antioxidáns hatású karotinoidok felszívódásához szükség van egy kis zsiradékra. Ha egy kis avokádót is teszel a salátástálba, 15-ször annyi béta-karotin jut a szervezetedbe, mintha enélkül ennéd a zöldségeket, ráadásul a többi zsírban oldódó vitaminból is többet hasznosít a tested. Ha nem szereted az avokádót, egy kis sajt, pici sonka, vagy egy kevés olívaolajos salátaöntet is csodákat tehet!

Töltsd fel magad antioxidánsokkal!

 

Rágcsálj aszalt fügét!

Az aszalt gyümölcsök mindegyike gazdag antioxidáns hatású anyagokban, de kevesen tudják, hogy a legtáplálóbbak között a kevésbé ismert fajták is ott vannak. A legtöbb tápanyag például a ritkán fogyasztott aszalt fügében, illetve a jól ismert és népszerű aszalt szilvában van. Az aszalt füge egyébként a kutatások szerint hatékonyabb a szabad gyökök elleni harcban, mint a zöld tea, amely szintén erőtejes antioxidáns hatásáról ismert.

Nassolj gyümölcssalátát!

Az antioxidánsok szeretik a társaságot: ha összekeversz néhány darab narancsot, almát, szőlőt és áfonyát, ötször annyi antioxidáns jut a szervezetedbe, mint ha külön-külön ennéd a gyümölcsöket. Néhány nélkülözhetetlen összetevő a salátához: vörös áfonya, alma, vörös szőlő, eper, ananász, banán, őszibarack, narancs, körte.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top