nlc.hu
Életmód
3 tipp – Erősítsd a kreatív éned!

3 tipp – Erősítsd a kreatív éned!

Határidős munkád van? A gyerkőc ovis ünnepségére kellene valami frappáns, egyedi dologgal előállnod, de sehogy sem tudsz megbirkózni a feladattal? Íme néhány tipp, hogy könnyebben menjen az ötletelés!
  • Rágcsálj!
    A folyamatos gondolkodás komoly megpróbáltatás a szervezetünk számára: napi kalóriabevitelünk 20-30 százaléka szükséges ahhoz, hogy az agy megfelelően tudjon működni. Tehát ha kihagysz egy étkezést, az elméd is nehezebben dolgozik. Egy-két agyserkentő falattal segíthetsz ezen! Egy szem alma, egy kis marék mogyoró, nyers zöldség máris lendületbe hoz!
  • Jegyzetelj!
    A nap bármely szakában felmerülhet egy jó gondolat, melyre feladatod megoldásához szükség lehet! Mindig legyen nálad egy jegyzettömb, napló vagy sima papírlap, ne hagyd elveszni a hirtelen jött ötleteket!
  • Szabj határidőket!
    Sokakat hátráltat, ha határidőre kell dolgozniuk. Nem árt azonban keretet szabni a kreatív feladatok elvégzésének, és megfigyelni, egy-egy munkafázis mennyi időt vesz igénybe. Fogadd meg például, hogy a következő fél órában előállsz 4-5 használható ötlettel, vagy délután 2-re befejezel valamit. Ezzel elkerülheted azt, hogy hosszú órákig, eredmény nélkül foglalkozol egy apró részfeladattal.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top