nlc.hu
Életmód
Energia a XXI. századi testi-lelki gyógyászatban

Energia a XXI. századi testi-lelki gyógyászatban

Mit jelent ma az ENERGIA a testi-lelki egészség és gyógyítás vonatkozásában? Neves szakemberekkel erre keresi a választ a Magyar Szomato-pszichoterápiás Egyesület konferenciája november 17-én.

A XX. század második felétől a különféle gyógyító, alternatív és pszichoterápiás irányzatok elterjedésével, az energiakoncepciókkal (is) dolgozó gyógymódok palettája kiszélesedett. Ma már nehéz megkerülni a kérdést: pontosan hogyan is van jelen az ENERGIA terápiás eljárásainkban? Kimondva? Kimondatlanul? Félretéve? Felhasználva? Tudatosan alkalmazva?

A konferencia célja, hogy a különböző gyógyító szakmák képviselői és a téma iránt érdeklődők számára fórumot teremtsen az együttgondolkodásra.

A rendezvény kulcsfogalmai:
ANYAG – ENERGIA – TEST – LÉLEK – EGÉSZSÉG – GYÓGYULÁS – TUDAT – TUDATTALAN

Ízelítő a témákból:
• a pszicho-energetikai történések (Wilhelm Reich szomatoanalízise és egyeb szomato-pszichoterápiák)
• szomatodráma – energiamezők
• életenergiák, testkép, libidóáramlás és orgazmus
• a lelki gyógyítás, a kínai orvoslás, a homeopátia és az energia-medicina találkozási pontjai
• archetipális képek – a lelki energiarendszer és numinozitás (lelki emelkedettség)

A meghívott előadók a saját szakterületük kiemelkedő képviselői, jelentős terápiás tapasztalattal és rutinnal rendelkező szakemberek, akiknek gondolataiból, egymással folytatott vitáiból mindannyian sokat tanulhatunk. Az előadások és kerekasztalok mellett lehetőség lesz a műhelyeken számos terápiás módszer megtapasztalására is.

Jelentkezés és részletes program elérhető az egyesület honlapján.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top