Életmód

Így találd meg a mosolyod!

Úgy érzed, hogy a vörös szőnyegen a fotósok felé integető sztárok mosolyánál nincs tökéletesebb? Pedig egy kis odafigyeléssel és néhány apróbb trükkel a te mosolyodból is kihozhatod a maximumot. Lássuk, hogyan!

Így találd meg a mosolyod!Azt gondolnánk, hogy a sztároknál jobban senkinek sem mehet a mosolygás művészete, ám szakértők szerint mindez könnyen elsajátítható. A New York-i dr. Jeff Golub-Evans kozmetikai fogorvos, akinek páciensei elsősorban a Broadway színészei és amerikai hírességek közül kerülnek ki, azt mondja, az alapokat egy tükörrel és egy kis időbefektetéssel sajátíthatjuk el.  
„Egyszerűen el kell kezdeni figyelni és gyakorolni a mosolyunkat a tükörben. Nyissuk ki kissé szánkat, mintha valóban örülnénk valaminek. Mutassunk többet a felső fogainkból, hiszen ha az alsókat teljesen láttatnánk, az már erőltetett benyomást keltene” – javasolja a szakértő.

Személyre és fogakra szabott mosoly

Amennyiben fényképezkedés előtt állunk, nedvesítsük be nyelvünkkel fogainkat, de ha extra ragyogást szeretnénk viszontlátni a képen, tegyünk egy leheletnyi szájfényt az alsó ajkunk közepére. Azok, akiknek a felső ajkuk nagyon telt, ügyeljenek arra, hogy ne legyen túl széles a mosolyuk, elég, ha a foguk csupán félig látszik ki a fényképezőgép felé nevetve. A vékonyabb felső ajkú nőknek a fogorvos azt javasolja, úgy mosolyogjanak, hogy a felső fogsoruk alsó része érintse az alsó ajkat, ez ugyanis ide irányítja a tekintetet, nem pedig a keskeny felső ajakra.

Akkor is van jó megoldás, ha a felső fogsorunk alja túlságosan szabálytalan, vagy éppenséggel túl hosszúnak találjuk az elülső fogainkat! Elrejthetjük őket, ha a felső fogsort mosolygáskor finoman az alsó ajak alá csúsztatjuk. Előfordulhat, hogy valaki az ínyét nem szereti, annak színe, vagy éppen szabálytalan alakja miatt. Ezt a problémát a felső ajkakkal oldhatjuk meg, a lényeg, hogy a tükörben megtaláljuk azt a pontot, ameddig szabad utat adhatunk mosolyunknak.

Az arc formája is meghatározza, milyen mosoly áll jól nekünk. Az ovális arctípusnak általában bármilyen típusú nevetés előnyös. Azok, akiknek hosszabb, nyújtottabb az arcformájuk, jobb, ha horizontálisan kiegyenlítik azt egy széles mosollyal, míg egy kerek archoz jobban passzol egy sok fogat egészben láttató mosoly.

Előnyös smink, elrejtett nyelv

Rúzsokból válasszunk bogyós gyümölcsös színeket, pirosakat, valamint barnás és aranyárnyalatú bronzosítót, ez ugyanis fehérebbnek tünteti fel a fogakat. A magenta árnyalatok ezzel szemben sárgítják a fogsorunkat, ezért bánjunk ezekkel óvatosan.

Persze inspiráció is kell egy őszinte mosolyhoz. Ha tudjuk, hogy hamarosan villan a vaku, gondoljunk valamelyik szerettünkre, vagy egy pozitív, netán vicces képre, hogy garantáltan boldog pillanatot örökítsen meg a kamera; ez különösen azoknak jelenthet kapaszkodót, akik feszengnek egy műmosoly gondolatától. Amennyiben ez sem segít, húzzuk hátra a szánkban a nyelvünket, majd lélegezzünk. Vegyünk egy nagy levegőt, és tartsuk bent, majd mosolyogjunk. Ez ellazítja az arcizmokat, és sokkal természetesebbé varázsolja a mosolyunkat.

Kattints, és tudj meg még többet a szájápolásról!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top