Életmód

Ragyogó arcbőr természetes bőrradírokkal

Szeretnéd, ha nem csak a fogsorod, a bőröd is ragyogó lenne, és a szépülésben a természetesség sem mellékes számodra? Az alábbiakban öt, természetes szépítőszert mutatunk be, amik házi bőrradírként alkalmazva puhává és ragyogóvá varázsolják arcunkat.

A cukor az egyik legfantasztikusabb házi alapanyag, ha a célunk az, hogy egy alapos, természetes összetevőkből álló bőrradírozással kényeztessük bőrünket. Segítségével gyengéden távolíthatjuk el az elhalt hámsejteket, az utána következő arctisztítást követően pedig nem marad más, csak a sima, megújult bőrfelszín. Nem kell mást tenned, mint egy kis barna cukrot összekeverni ugyanannyi olajjal (lehetőleg olívaolajjal), de ha van otthon aloe vera gél, azt is tehetsz hozzá. Ez utóbbi elősegíti a sebgyógyulást, és nem mellesleg pedig selymessé teszi a bőröd. A masszát körkörös mozdulatokkal dolgozd be az arcbőrödbe, kihagyva a szemkörnyéket. Hagyd hatni öt percig, majd bő vízzel mosd le.

Ragyogó arcbőr természetes bőrradírokkal

A zabkása, illetve a nyers zab nem csak elfogyasztva van jótékony hatással szervezetünkre, hanem külsőleg történő alkalmazása ugyancsak látványos eredménnyel kecsegtet. Keverjünk össze három kávéskanál nyers zabot egy teáskanálnyi mézzel, majd adagoljunk hozzá néhány csepp almaecetet. A ragadós masszát vigyük fel, szintén körkörös mozdulatokkal arcbőrünkre, és hagyjuk negyed óráig hatni. Ez az otthoni bőrradír-bőrakolás kombináció segíti a sejtregenerálódást, frissé, üdévé varázsolja a bőröd.

A tengeri só nem csak a konyhában, a szépségápolásban is kiemelt szerepet élvezhet. Segítségével eltávolíthatjuk az elhalt hámsejteket, javíthatjuk a vérkeringést, a bőrünk pedig rugalmasabb, kisimultabb lehet. Egy csésze tengeri sóba keverjünk egy csésze olívaolajat (ehhez adagolhatunk ízlés szerint egy kis illóolajat, gyümölcsös vagy fűszeres fajtát is). Ha túl folyós az állaga, adjunk még hozzá egy kis sót. Alkalmazhatjuk nem csak arcra, hanem teljes testre is.
A dióőrlemény és a joghurt kombinációja szintén tisztító-tápláló csodaszer a bőrnek, ami amellett, hogy anti-bakteriális hatású, tisztítja és felfrissíti arcunkat. Negyed csésze őrölt diót keverjünk össze ugyanennyi natúr joghurttal. A joghurtnak, illetve az abban lévő tejsavnak köszönhetően a kezeléssel a száraz bőr és a ráncok ellen is felvesszük a harcot. A szépségszérumot bedörzsölés után legfeljebb negyed órát hagyjuk hatni, majd mossuk le alaposan bő vízzel.

A zöld teát inni is jó, de kozmetikumként használni is. Amellett, hogy antioxidánsokban gazdag, gyulladásgátló tulajdonságokkal bír, táplálja és védi a bőrünket. Különösen jó választás az érzékeny és pattanásos, problémás bőrre, így bőrradírként, és pakolásként is kiváló. Alkalmazzuk valamelyik fenti receptbe csepegtetve.

Kattints, és tudj meg még többet a szájápolásról!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top