Életmód

8 instant szépségtrükk, amivel formába hozhatod magad

Mindenkivel előfordult már, hogy egy váratlan program miatt szeretett volna minél hamarabb, ráadásul minél jobb formába lendülni. Jöjjön néhány hasznos tipp azoknak, akik soron kívüli randira, állásinterjúra vagy egyéb más, fontos találkozóra készülnek.

Ahhoz, hogy a legjobb formánkat hozzuk, nem kell feltétlenül többnapos diétán, wellnesskúrákon, vagy kozmetikai kezeléseken átesnünk. Egy-egy váratlan fordulat miatt bármikor kerülhetünk olyan helyzetbe, hogy percek, órák, vagy egy nap alatt kell minél előnyösebb külsővel mutatkoznunk valahol.

Jótékony selyemfény

Ha nincs is idő a hosszan tartó sminkelésre, az arc kikészítésekor semmiképp se spóroljunk a világos szemhéjpúder alkalmazásával. Vigyünk fel a belső szemzugba fehér vagy világos bézs, selyemfényűen csillogó púdert. Ettől frissebb, élénkebb és fiatalosabb lesz a tekintetünk.

8 instant szépségtrükk, amivel formába hozhatod magad

Tágra nyílt szemek

A szempillaspirál az egyik legfontosabb eszköz az előnyös megjelenésért folytatott küzdelemben, aminek mindig ott kell lennie a sminkkészletünk kiemelt helyén, vagy lapulnia a táskában. Látványos eredményt produkál, hiszen a hosszú, fekete szempillák azonnali csáberőt és tágra nyílt tekintetet varázsolnak egy női arcra.

Egészséges arcpír

Ha nincs is időd teljes sminkre, de a szempillaspirál és a tekintetkiemelő fehér szemhéjpúder mellett még szeretnéd valamivel élénkebbé tenni a megjelenésed, akkor válaszd a pirosítót. Egészségesebbnek, pirospozsgásabbnak tűnsz majd tőle, de igyekezz óvatosan bánni vele, mert könnyű „túllőni a célon”.
 

Élénkítő vízpermet

A termálvizes spray-k akkor is csodákra képesek, ha már javában benne vagyunk egy fárasztó munkanapban. Egy fújás a hidratáló, antioxidánsokkal dúsított csodaszerből, és rögtön élénkebbek leszünk, de a sminkelt arcbőr is felfrissül tőle.

Pihentető alvás

Ha tudod, hogy másnap nagy kihívás elé nézel, igyekezz hosszabb időt hagyni az alvásra. Feküdj le korábban, a lefekvés előtti órákban pedig ne igyál kávét, teát, sőt ha lehet, akkor horrorfilmmel se terheld az idegeidet. Meglátod, ha sikerül kipihenned magad, az arcod is egészségesebb, rózsaszínűbb fényt kap.

Magabiztos fellépés, hatalmas mosoly

8 instant szépségtrükk, amivel formába hozhatod magad

Nem csak belülről vértezheted fel magad. Ha úgy is érzed, hogy voltál már jobb formában, fontos, hogy nehéz helyzetekben ez ne látsszon meg rajtad! Húzd ki magad, emeld fel a fejed, tekints önbizalommal a jövőbe. Erősítsd magad biztató, pozitív mantrákkal (alkalmas vagyok, meg tudom csinálni, jól nézek ki) és ami a legfontosabb, mosolyogj, hiszen egy őszinte mosoly mindenkit megszépít.

Jeges elsősegély

A nyúzott, fáradt arcbőrre, a szemkarikák ellen nagyon hatásos, ráadásul azonnali segítséget jelent egy jégkocka is. Dolgozd át vele a szem alatti részeket, majd körkörös mozdulatokkal fuss végig a bőrödön is. A kissé drasztikus módszer élénkíti a bőrt, és serkenti a vérkeringést!

Hódíts a hajaddal is!

Pillanatokon belül el kell hagynod a lakást, de bővel lenne még mit alakítani a külsődön? Válaszd a hajad, hiszen egy jó frizura döntő a mások által rólad alkotott képben. Ha ráfért volna egy mosás, játssz csatokkal, kendőkkel, hajpántokkal, ha pedig szerencsére frissen mosott és hosszú a loboncod, akkor bátran engedd ki. Fésüld át, és egy kis habbal adj neki formát, szabályosan elválasztott klasszikusat vagy hullámos dögöset. 

Kattints, és tudj meg többet a szájápolásról! 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top