Életmód

105 évesen is meglett a jogsija

85 éve vezet, és sosem volt balesete egy 105 éves amerikai néninek, aki állítólag a legidősebb Facebook-felhasználó is egyben.

„Egyszerűen nagyon jól vezetek” – ennyi a titka a 105 éves Edythe Kirchmaier szerint annak, hogy így 100 felett is simán átment az autóvezetői vizsgán. Az Egyesült Államokban újra és újra meg kell újítani a vezetői engedélyt, Edythe az első vizsgáját 1927-ban tette le. Még belegondolni is elképesztő! „Amikor megtanultam vezetni, akkor nem voltak szabályok, még közlekedési táblák sem voltak az úton.”

A 105 éves sofőr
A 105 éves sofőr

„Nagyon örülök, hogy megint megújították a jogosítványomat, és biztonságban érzem magam vezetés közben, pont úgy, ahogy az lemúlt 85 évben.”

A 105 éves nagymamának, aki soha még csak egy parkolási büntetést sem kapott, állítólag nem jutott eszébe, hogy átadja másnak a kormányt. „Nem tudom elképzelni az életem autó nélkül” – tette hozzá az idős asszony. Egyébként egy másik rekordot is tart a kaliforniai nagymama: ő a legidősebb Facebook-felhasználó.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top