Életmód

Napsütésben könnyebben ismerkedünk?

Aki a flörtnél többre vágyik, várja meg, míg kisüt a nap – tanácsolják francia kutatók.

Azt már korábbi vizsgálatok is feltérképezték, hogy az illat, a zene és bizonyos színek hatást gyakorolnak az emberek flörtölési kedvére, ám most először készült tanulmány azzal kapcsolatban, hogy mindezt az időjárás is befolyásolhatja. Nicolas Guéguen, a Dél-Bretagne-i Egyetem munkatársa – aki korábban már arról is készített tanulmányt, hogy miként emelkedik meg egy pincérnő borravalója, ha vörös rúzst használ – most annak járt utána, milyen hatással van az időjárás az emberek ismerkedési hajlandóságára.
Guéguen kutatása során egy húszéves vonzó fiatalember 18–25 év közötti, egyedül sétálgató nőket szólított le az utcán, és kérte el a telefonszámukat. A kísérletből kiderült, hogy napsütésben a nők 22,4, míg borús napokon csupán 13,9 százaléka adta meg a számát, amin később fel is hívták őket, és beszámoltak nekik a kísérletről, melyben akaratlanul is részt vettek. A professzor szerint az sem kizárt, hogy napsütés idején a fiatalember bizalomgerjesztőbb módon közeledett a hölgyekhez, így azok ezért adták be könnyebben a derekukat. A pontos válaszokhoz még további kutatásokra lesz szükség.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top