Életmód

Édességek 100 kalória alatt

Az egészséges táplálkozásban a szakértők hetente 2-3 alkalommal javasolják az édességek fogyasztását. Persze ilyenkor sem a habos és cukros desszerteket kell választani, hanem az alacsony kalóriájú finomságokat.

Édességek 100 kalória alattSokan mondják, hogy bármiről képesek, de az édességekről nem tudnak – vagy nem akarnak? – lemondani. Számukra muszáj, hogy minden nap elfogyasszanak legalább egy kocka csokoládét. Az édesség iránti függőség sokszor anélkül alakul ki, hogy észrevennénk, csak faljuk egymás után a cukros-habos finomságokat, és mindig megmagyarázzuk magunknak, hogy ez az utolsó, holnaptól egy falatot se többet. De másnap persze minden kezdődik elölről, és soha nem ér véget.

Egészséges választások
Pedig könnyen elejét vehetjük mindennek. Ha minden nap eszünk természetes cukrokban gazdag és édes ízű friss gyümölcsöket, gyorsan lecsökken az egyéb édességek iránti vágyunk. De még ekkor sem kell lemondanunk a desszertekről, csupán figyelnünk arra, hogy heti 2-3 alkalomnál többször lehetőleg ne fogyasszunk belőlük, kis adagokat együnk, és mindenképpen a gyümölcsökben gazdag, alacsony kalóriájú változatokat részesítsük előnyben. Például ezeket!

Túró és gyümölcs
Ha gyors édességre vágyunk, akkor a túró és a hozzá kínált friss gyümölcs tökéletes választás. A túrót egy kevés vaníliával és nyírfacukorral megszórva és a gyümölccsel együtt elfogyasztva üde és fehérjében gazdag, alacsony kalóriatartalmú finomságot kapunk.

Sült fahéjas alma
Az alma az egyik legalacsonyabb energiatartalmú gyümölcsünk, ám rostokban igencsak bővelkedik. Ha hétköznap munka után hazatérve gyors édességre vágyunk, süssünk meg személyenként egy almát, majd tálaláskor szórjuk meg egy kevés fahéjjal. Egyszerűen isteni!

Mogyoróvajas körte
Itthon leginkább az édes mogyoróvaj ismert, de már sós változatban is kapható ez a finomság. Szeleteljünk fel egy körtét és kenjünk meg vékonyan sós mogyorókrémmel. Egy körtéhez 2 evőkanál krémet használjunk, hiszen kalóriatartalma csak így lesz 90.

Görög joghurt mézzel
A görög joghurt igen alacsony energiatartalmú, és mesésen krémes állagú. Tegyünk fél csésze joghurtba egy teáskanál mézet, ez lehet bármilyen ízesített méz is. 84 kalóriát fogyasztunk el vele.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top