Életmód

Három éve nem megy ki egy dal a fejéből

Három éve megállás nélkül, hol halkabban, hol hangosabban ugyanaz a szám pörög a fejében egy brit nőnek. Alig bírja cérnával...

Nekünk a karácsonyi dalok ragadnak be, és elég őrjítő tud lenni, amikor a Jingle Bells már több napja kísért és mindenhol utolér. Főleg ha a kollégák is azt dúdolgatják, egy idő után büntetés. Na de három éven keresztül ugyanazt hallucinálni, kemény!

forrás: Telegraph
Susan Root és a dal egykori énekese, Patti Page
Forrás: Telegraph

A brit Susan Root azt állítja, három éve megállás nélkül egy 50-es évekbeli klasszikus dal jár a fejében. „Olyan, mintha nem tudnád lekapcsolni a rádiót” – mondja a 63 éves asszony, aki már több különös kezelésen van túl, hogy megállítsák a számára már elég idegesítő melódiát a fejében.

Na, ez a dal nem megy ki szegény Susan fejéből. Három éve ezt hallgatni, ugatással súlyosbítva, kőkemény!

„Néha, amikor a férjem beszél hozzám, egyszerűen nem hallom, mert olyan hangosan szól ez a dal a fejemben. Ez mindkettőnket az őrületbe kerget” – magyarázza az asszony.

Például a Boldog születésnapot! vagy az Egyesült Királyság himnuszával, az Isten óvd a királynőt! című dallal próbálkoztak az orvosok. De hiába hallgatta meg Susan ezerszer ezeket a dalokat, sajnos nem ütötték ki a megszokott nótát. Bár nem tudjuk, mennyivel járt volna jobban, ha például a Boldog születésnapot! akad be. „Lassan hozzá kell szoknom a gondolathoz, hogy ebben a pokoli állapotban maradok örökre” – mondja kétségbeesve a brit nő.

A fülzúgással foglalkozó orvosok szakmai szervezete szerint sajnos ez egy létező betegség. A fülzúgás lehet az időskori halláscsökkenés vagy keringési zavar tünete, de sajnos ez nem segít Susanon.

Nektek, mi volt a leghosszabb idő, amikor nem tudtatok egy számot kiverni a fejetekből?

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top