Életmód

Így űzd el a stresszt légzéssel!

Egész nap rohangálunk, intézkedünk, feszülünk. Most ajánlunk pár egyszerű, bárhol végezhető légzőgyakorlatot, ami segít lelazulni.

1. Reggeli légzés

Tudjuk, nem egyszerű, de megér ennyi áldozatot. Állítsd 10 perccel előbbre az órád reggel, ébredj fel, de még ne kelj ki az ágyból. Ülj fel kényelmesen, csukd be a szemed. Nyisd ki a szád és vegyél levegőt hangosan egymás után háromszor – mintha Darth Vader lennél. Aztán csukott szájjal lélegezz ki-be pár percig, majd ismételd a Darth Vader-figurát.

2. Számítógéplégzés

Ezt a légzéstechnikát alkalmazd a gép előtt ülve, vagy akár vezetés közben, nagyon egyszerű. Lélegezz orron keresztül, amíg elszámolsz háromig, kicsit tartsd bent a levegőt, aztán fújd ki. Csináld, amíg jólesik, és közben mondogathatod magadnak, hogy nyugalom, nyugalom. Ha van kedved, persze.

Így űzd el a stresszt légzéssel!

3. Munkakezdő légzés

Mielőtt nekilátsz a napi feladatoknak, ülj a székedben laza gerinccel. Tedd a jobb kezedet a hasadra, és vegyél egy jó nagy levegőt, egyenesen a hasadba. Érezd, ahogy a levegő mozgatja a kezedet. Fújd ki a levegőt szép lassan, és ismételd ezt pár percig. Érezd, ahogy a levegő ki-be áramlik, aztán állj neki a munkának!

4. Energetizáló légzés

Ez napközben ideális, amikor már kezdesz fáradni, de még hátra van jó pár óra a munkából. Dőlj hátra a székedben, nyisd ki a szád, és lélegezz ki-be. Sőt lihegj, mint egy kis kutya. Ez elég vicces tud lenni, főleg ha sokan ültök egy irodában. Aztán csukott szájjal szívd be a levegőt, és fújd ki az orrodon. Ha szédülsz, hagyd abba!

5. A munka vége légzés

Ha végeztél a munkával, mielőtt felállsz a székből, egyenes gerinccel, csukott szemmel állj neki ennek a gyakorlatnak. A hasadba vedd a levegőt, és koncentrálj közben arra, hogy a gerinced maradjon szép egyenes. Minden egyes légzés után képzeld azt, hogy lentről felfelé betölt egy massza szépen lassan, egészen a fejed búbjáig. Aztán indulj szépen haza!

 

Kíváncsi vagy, a futás tényleg szálkásít-e? A Nők Lapja Café Válaszkeresőjén megtalálod a választ!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top