Életmód

Alkoholtesztet akarnak a munkahelyeken

Éves szinten sok millió munkaóra nem ér semmit, mert a dolgozók másnaposak vagy még ittasak. Emiatt vezetnék be az alkoholtesztet...

Alkoholtesztet akarnak a munkahelyenÓvatos becslések szerint Angliában több mint 14 millió munkanap veszik kárba azért, mert a munkavállalók másnaposan, részegen mennek munkába, vagy ittasságuk miatt nem tudnak bemenni dolgozni. Pont emiatt akarják sok helyen bevezetni az ujjlenyomatos alkoholtesztet, ami nyolc másodperc alatt kiadja az eredményt – írja az angol nyelvű hírportál, a Guardian.

A berendezést rengeteg amerikai cégnél már évek óta alkalmazzák, ennek azonban egyik feltétele a munkaszerződés módosítása is; a dolgozók pontosan tudják, milyen következményekkel kell számolniuk, ha a teszt pozitív. A vállalatok a berendezés segítségével akarják elkerülni a súlyos teljesítményzuhanást, a partnerkapcsolatok romlását, a sok hiányzást, és persze a kollegiális egymásrautaltság ellehetetlenülését. Szerinted jó ötlet? Írd meg nekünk a véleményed itt!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top