Életmód

Az állam szerint ilyen az ideális család

Az átlagos apa 100 kiló, az átlagos nagymama sokat keringőzik, és persze az egész család rengeteg barna kenyeret eszik. Tanulságos energiatáblázatot állított össze a Magyar Kormánytisztviselői Kar az egészségre vágyó magyar családoknak! Böngésszétek!

El tudjátok képzelni azt a családot, ahol a 40 kilós lánygyermek 3 óra 35 percen át vasal, közben 200 kalóriát éget, és a végén – hogy visszaszerezze a vasalással elvesztegetett energiáját – elmajszol egy túró rudit egy kis gyümölcslével leöblítve? Hát a Magyar Kormánytisztviselői Kar el tudja képzelni, ezért készített egy listát híres magyar tájfutónk segítségével, hogy utat mutasson az egészség erdejében a normális/átlagos magyar családoknak.

Imádja, nem?!
Imádja, nem?!
Illusztráció: a képen nem egy 40 kilós magyar lánygyermek látható.

Az ideális vagy legalábbis átlagos magyar családban az apuka 100 kilós, az anyuka 60, a leánygyermek éppen 40, a fiúgyermek meg 55 kilós. A nagymama pedig éppen 10 kilóval több, 90 kilós, mint a nagypapa, aki épp megüti a nyolcvanat. Most mit is mondhatnánk erre?

Nekünk nem tűnik túl életszerűnek, hogy a nagypapa a székelygulyást barna kenyérrel  küldi le, és persze az egész család azt eszik a müzli meg a joghurt mellé.

A táblázatból azért egyértelműen kiderül, hogy mit is csinál egy átlagos magyar család egy nap: miközben az anyuka másfél órán keresztül sífut, apuka 1 óra 45 percen át kártyázik a barátokkal, a másik szobában a nagymama 45 percen át keringőzik, de sajnos nem a nagypapával, mert ő éppen tapétázik. Igaz, a nagymama táncolhat a lányunokája zongoraszólójára, ami 2 óra 50 percig tart, amit a bátyja a szomszédból hallgathat, miközben majdnem két órán át az építkezésen segít. Közben pedig ég a családi zsír…

Így kell!
Így kell!
Forrás: mkk.org.hu

A magyar kormánytisztviselők nem hagyják elpuhulni irodában érlelt testünket sem, az információs portálon lépésről lépésre – fotókkal illusztrálva – eligazítanak, hogy milyen az állami gimnasztika. „A jókedv fontos kísérő!” – írja kedélyesen az oldal. Együtt ülünk, együtt nevetünk – valami ilyesmi a lényeg, és persze elképzeljük, ahogy a kollégákkal egyszerre fektetjük a fejünket a vállunkra…

Az oldal szándéka bizonyára nemes, de elég röhejesek a fotók. Kedvencünk a perifériás vérkeringés pezsdítése címe gyakorlathoz készült illusztráció, amelyen mint valami mosolygó alvajárók edzik a testüket a minisztérium dolgozói.

Ha előírás szerint végeztük a gyakorlatot, akkor a végén mindenképpen veregessük meg a saját vállunkat!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top