Életmód

Jót tesz a férfiaknak a barkácsolás

A hétvégi barkácsolás, kertészkedés segíthet az irodai munkát végző férfiak énképének javításában – állítják a legújabb kutatási eredmények.

A Kalifornia Állami Egyetem munkatársai a vizsgálatok során mélyinterjúkat készítettek különböző társadalmi osztályokból származó férfiakkal, hogy megtudják, mennyire segítenek a „csináld magad” típusú feladatok a férfias identitás felépítésében. A kutatók szerint a felső osztályba tartozó irodai munkát végző férfiak számára ezek az elfoglaltságok jelenthetik a lehetőséget a kreativitás kiélésére. Az alsóbb osztálybeli férfiakat általában más motivációk vezérlik: a kevesebbet keresők ugyanis inkább férfiasságuk és tekintélyük fenntartására használják a ház körüli teendőket. Ezzel bizonyítják, hogy a kevesebb pénz ellenére is képesek ellátni az ezermester szerepét, és képesek mindent saját erőből megoldani a ház körül. „Az alacsonyabb társadalmi osztályokba tartozó férfiak számára a barkácsolás a mindennapi teendők közé tartozik, és egyáltalán nem terápiás jellegű, mint a többet keresőknél” – olvasható a tanulmányban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top