Életmód

Így hozd magad formába a bikiniszezonra! – 8 tipp

Egy kis odafigyeléssel és testmozgással elérhető a kívánt álomalak. Önmagában a sporttól nem fogyunk le, mellette fontos, hogy táplálkozási szokásainkon is gyökeresen változtassunk. Rubint Réka tanácsai.

1. Tilos a koplalás!

Automatikus folyamat, hogy ha koplalni kezdünk, némi fogyás után szervezetünk raktározni kezd. A táplálkozási szokások megváltoztatásával azonban ismét formába hozhatjuk magunkat! Azt, hogy valaki milyen formában van, 80 százalékban a táplálkozás, 20 százalékban a mozgás határozza meg. A rossz táplálkozási szokások meghosszabbíthatják a várt eredmény elérésének idejét. Órákon át vezekelhetsz az edzőteremben, de a helytelen táplálkozást egyetlen esetben lehet mozgással kompenzálni: ha élsportoló vagy.

2. Indítsuk energikusan a napot!

A nap egyik legfontosabb része a kezdet, ez alapozza meg ugyanis a folytatást. Meghatározza azt az energiát, amellyel nekiugrunk az előttünk álló feladatoknak, befolyásolja a jókedvet, és hogy mekkora lendülettel győzzük le az akadályokat. A sikerhez fontos, hogy minden reggel legyen pár perc, ami csak rólunk szól. Egy cukormentes müzliszelet, vagy esetleg frissen préselt gyümölcslé nagyon jó energiaadó táplálék lehet, de fogyaszthatunk akár gyümölcsöket is natúr joghurtba elkeverve – ezek mind hosszú távú energiát adnak! Emellett kezdjünk reggel 20-30 perc edzéssel! Nemcsak a közérzetünk lesz jobb, de az anyagcserét is beindítja!

Így hozd magad formába a bikiniszezonra! - 8 tipp

3. Száműzzük a cukrot!

A finomított cukrot és a finomított lisztet érdemes kiiktatni. Abban az esetben, ha az ember elkerüli a finomított szénhidrátokat, továbbá minden olyan ételt, valamint italt, amiben az úgynevezett fehér méreg megtalálható, akkor már 80 százalékos sikert tulajdoníthat magáénak. Amennyiben ezeket a finomított szénhidrátokat kihagyjuk az étrendünkből, akkor az inzulinháztartást stabilizáljuk, optimálissá téve ezzel az inzulintermelést.

4. Esti nassolás helyett tornázzunk!

Ha az esti nassolás helyett inkább mozgással töltjük az időt, rögtön kevésbé kívánjuk majd a chipset és az édességet.

5. Naponta 20-30 perc mozgás életmentő lehet

Sokan élnek azzal a kifogással, hogy nincs idejük mozogni, pedig tartozunk magunknak annyival, hogy naponta 20-30 percet az egészségünkre fordítunk. A lényeg, hogy saját fizikai terhelhetőségünknek megfelelő célokat tűzzünk ki. Naponta 20-30 perc torna által nemcsak vékonyabbak lehetünk, de közérzetünk is javulni fog.

6. Pörgessük fel az anyagcserét!

Az anyagcsere-működés optimalizálására érdemes nagy hangsúlyt fektetni, mivel az anyagcsere felelős azért, hogy a bevitt energiát a szervezet megfelelően tudja hasznosítani. A finomított szénhidrátok csökkentése mellett segítségünkre lehet a mozgás mellett az L-karnitin tartalmú italok fogyasztása, továbbá a masszázs, amely beindítja az anyagcsere-folyamatokat, és a szövetekben lévő pangó salakanyagokat természetes úton segít kiüríteni a szervezetből.

7. Hasizom-erősítés labdával

Az egész testet megdolgoztató programból persze a hasizomfejlesztő gyakorlatok sem maradhatnak el. Ennek a mozdulatsornak köszönhetően nemcsak a hasunkkal leszünk elégedettebbek, de a tartásunk is javulni fog. Üljünk fel a platóra felhúzott térddel, karok mellső középtartásban. Haladók 1-3 kilós labdát tartsanak meg a kezükben. Engedjük le a lábainkat és mindkét karunkat emeljük fej fölé, majd igazodjunk vissza kiindulóhelyzetbe.

8. Popsiformálás labdával

A farizmot és a térdhajlító izmokat megdolgoztató gyakorlatok minden nő számára kihívást jelentenek. Ezzel a hatékony gyakorlattal szép, kerek popsit alakíthatunk ki a nyári időszakra. Laza térddel álljunk egy lábbal a talajon. A másik láb térdhajlatába illesszünk egy labdát, és tartsuk fel hátra. A kezünkkel támaszkodjunk meg. Húzzuk fel a térdünket minél magasabbra, majd engedjük vissza kiinduló helyzetbe. Ismételjük meg többször a mozdulatsort mindkét lábbal.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top