Életmód

Csodalámpával vissza tudják fordítani az őszülést!

Vissza tudják fordítani az őszülés folyamatát – ezt állítják holland és német kutatók. Így legyen!

Ősz hajból mi is tudunk újra sötétet csinálni, igaz, hajfesték kell hozzá. Holland és német kutatók most azt állítják, rájöttek, hogyan lehetne visszafordítani az őszülés folyamatát. Az kiderült, hogy a színvesztés oka a haj túl magas hidrogén-peroxid-tartalma. Ez az anyag gátolja egy olyan enzim működését, ami a haj természetes festékanyagának, a melaminnak az előállításához szükséges.

Megtalálták az őszülés ellenszerét!

Nagyon leegyszerűsítve a dolog úgy működne, hogy egy speciális UV lámpa fénye fordítaná vissza az őszülést, és nemcsak az ősz hajra, hanem a bőr pigmenthiányára is gyógymód lehetne a kutatást vezető Karin U. Schallreuter szerint.

Az őszülést gátló pirulát már feltalálták pár éve, de akkor azt mondták, azt időben el kell kezdeni szedni, mert nem lehet visszafordítani a folyamatot. A kutatók szerint ezzel a fényterápiás módszerrel majd lehet, de egyelőre még nem tudják, mikor kerülhet kozmetikai forgalomba a csodalámpa.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top