Életmód

Boldogabbak a közösen facebookozó párok

A látványos facebookos turbékolás állítólag jót tesz a párkapcsolatnak.

Azok a párok, akik a Facebookon is gyakran nyilvánítják ki az összetartozásukat, a való életben is boldogabbak – állítja egy amerikai tanulmány.

A Western Illinois Egyetem szakemberek több száz embert kérdeztek ki a párkapcsolatairól, majd az elmondottakat összevetették az önkéntesek Facebook-oldalán található tartalmakkal. Arra jutottak, hogy azok a párok, akik gyakran töltenek fel közös képeket, megjelölik egymást a fotóikon, illetve lájkok, hozzászólások formájában is reagálnak egymás bejegyzéseire, a  magánéletben is közelebb állnak egymáshoz.

Boldogabbak a közösen facebookozó párok

Megállapították azt is, hogy míg a többség féltékenykedik a partnerére, ha az a közösségi oldalon másokkal is intenzíven tartja a kapcsolatot, addig azok, akik a párjukkal közösen facebookoznak, jóval kevésbé hajlamosak erre.

Kiderült továbbá, hogy a Facebook a korábbi párkapcsolatoktól való elszakadást egyáltalán nem könnyíti meg, ugyanis még ha ki is töröljük az exeket az ismerősök közül és leszedjük a közös képeket, akkor is megmarad egy sor összekötő kapocs, így például a közös ismerősök és érdeklődési körök. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top