Életmód

Édesítés másképp? Természetesen sztíviával!

Hivatalosan is beköszöntött a nyár, s vele együtt a krémes fagylaltok, frissítő turmixok és a gyümölcsös sütemények időszaka. Ha csak a málnás és őszibarackos édességcsodákra gondolunk, egyből összefut a nyál a szánkban, de aztán azonnal megszólal a lelkiismeretünk: "huh, mennyi cukor, mennyi szénhidrát, mennyi kalória lehet mindebben?!" Vajon mit tehetünk, hogy elkerüljük a kalóriabombákat, és kevesebb cukorral, de természetesen édesítsük kedvenc édességeinket, nassolnivalóinkat?

A cukor egészséges alternatívája a sztíviaAz édesítőszerek egyik új csillaga, a sztíviából származó szteviol glikozidok lehetővé teszik a lehetetlent: az ízek harmóniáját és a kalóriák kordában tartását, s akár lelkiismeret-furdalás nélkül is nassolhatunk.

A Dél-Amerikából származó sztívia növényből nyert szteviol glikozidok segítségével ugyanis cukor nélkül, kalóriamentesen tudunk édesíteni, hiszen nem tartalmaznak szénhidrátot és nulla a glikémiás indexük. A sztívia levelei akár 30-szor édesebbek a répacukornál, kivonatainak édesítőértéke pedig 250-300-szor is nagyobb.

 

A cukor egészséges alternatívája a sztíviaA sztívia leveleiből kivont szteviol glikozidok különösebb lebontás nélkül emésztődnek, ezért energiaértékük rendkívül kicsi. A bevitt szteviozidot nem képesek bontani az emésztőenzimek, nem szívódik fel a bélfalon keresztül, így nem adnak energiát a szervezetnek.

A szteviol glikozidokat nyugodt szívvel használhatjuk tejes kávénk vagy teánk édesítésére, de természetesen sütésre és főzésre is alkalmas. A legfinomabb süteményeket is elkészíthetjük „sztíviás változatban”, hiszen még 198 °C-on sem bomlik le. Tulajdonságai nem változnak a különböző pH-hatásokra, így tejtermékek és savanyú gyümölcsök édesítésére is alkalmas.

S mi a helyzet a kedvenc Activia joghurtunkkal, amit naponta fogyasztunk? Ehetjük-e azt is a sztívia édességével? IGEN! Az új Activia Stevia ugyanis a sztívia leveléből származó szteviol glikozidoknak köszönhetően 30%-kal kevesebb cukrot és energiát tartalmaz a hagyományosan édesített joghurtokhoz képest.

A cukor egészséges alternatívája a sztívia

 

A málna és őszibarack ízesítésű Activia Stevia poharas joghurtok krémes íze elvarázsol bennünket, s a gyümölcsdarabok rendkívül harmonizálnak az eredeti Activia joghurt lágyságával. Az eper-, meggy- és ananászízű joghurtitalok pedig másodpercek alatt felfrissítenek bennünket. A csökkentett cukor- és energiatartalomnak köszönhetően a vonalainkra is vigyázhatunk, mivel a joghurtban természetesen megtalálható tejcukrokon felül mindössze nádcukorral és a sztívia leveléből származó szteviol glikozidokkal vannak édesítve az új termékek.

A cukor egészséges alternatívája a sztívia


Kedvet kaptál Te is a nyár újdonságához? Töltsd le
ajándék kuponunkat és próbáld ki az új Activia Stevia joghurtot!

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top