Életmód

Másodfokú riasztás: felhőszakadás jön

Pest és Nógrád megye több térségére másodfokú riasztást adott ki a várható felhőszakadás miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat. Ezeken a területeken rövid idő alatt több mint 50 milliméter csapadék hullhat.

A meteorológiai szolgálatnak az MTI-hez eljuttatott vasárnap éjfélig szóló veszélyjelzése szerint Nógrád és Pest megyére, valamint a főváros térségére van érvényben narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetés.

Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém és Zala megyére citromsárga, vagyis elsőfokú figyelmeztetést adtak ki a felhőszakadás miatt. E szerint a nap folyamán ezeken a területeken is rövid idő alatt több mint 25-30 milliméternyi eső hullhat.

Emellett Komárom-Esztergom, Nógrád és Pest megyében, valamint a fővárosban is elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. Ezeken a területeken kis valószínűséggel kialakulhat heves zivatar, amelyet károkozó szél vagy nagy méretű jég kísérhet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top