Életmód

Tutajon sodródó gyerekeket mentettek a háborgó Balatonból

Kerti lapátokkal próbáltak kievezni, amikor Tihany felé sodorta őket a víz. Helikopterrel gyorsan megtalálták őket.

Nem mindennapi úszólátványosság a Balatonon – jelentették a police.hu-n. A hír szerint tizenhárom turistát mentettek ki a tó vizéből, akik egy gumiabroncsbelsőkből és fadarabokból tákolt tutajon keltek vízre. A belga turistákat éppen elkapta a péntek esti vihar, és Zamárdiból Tihany felé sodorta őket a víz, ők ezt kerti lapátokkal evezve próbálták megakadályozni. A mellékelt fotó szerint legalább négy gyerek volt közöttük.

Így mentették a tutajosokat  Fotó: police.hu
Így mentették a tutajosokat Fotó: police.hu

Egy bejelentés nyomán perceken belül megtalálták a társaságot a vízi rendőrök egy helikopter segítségével. A rendőrök a 13 belga állampolgárt kimentették, és a szolgálati kisgéphajóval visszavitték őket a zamárdi partszakaszra. Ekkor már másodfokú viharjelzés volt érvényben. A rend őrei még a szedett-vedett tutajt is visszavontatták.

60 éves szörföst is mentettek

Másnap délután egy szörföst kellett kimenteni a vízből, miután a 60 éves balatonaligai lakosnak a viharos szél miatt nem maradt ereje szörffel visszajutni a partra.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top