Életmód

Tenyérplasztika a boldogabb életért

A tenyérjóslásban hívő japánok a plasztikai beavatkozástól remélik sorsuk jobbra fordulását.

Az utóbbi hónapokban a tenyérplasztika lett a japán plasztikai klinikák egyik legfelkapottabb szolgáltatása. A beavatkozás során a tenyérben futó vonalakat változtatják meg, melyek a tenyérjóslás hívei szerint a sors alakulását jelzik előre. A páciensek azt remélik, hogy a vonatkozó vonalak átrajzolásának eredményeképp az életük hosszabb, egészségesebb, boldogabb lesz.

A plasztika előtt a páciens – általában tenyérjósa utasítása szerint – filctollal rajzolhatja be a kívánt vonalakat, melyeket aztán elektromos szikével égetnek bele a tenyerébe. Az eljárás 10-15 percig tart, és a sebek nagyjából egy hónap alatt gyógyulnak be.

Boldogabb életért plasztikáztatják a tenyerüket

A beavatkozás a harmincas korosztályhoz tartozó nők és férfiak körében a legnépszerűbb, és nagyjából 220 000 forintnak megfelelő összegbe kerül. A klinikákon hónapokra előre betelnek az időpontok a műtétekre, de akad olyan plasztikai sebész is, aki eltávolította a hirdetett szolgáltatásai közül a tenyérplasztikát, mert képtelen volt lépést tartani a kereslettel.

A tenyérjósok többsége szerint azonban a tenyérplasztika teljesen felesleges, ugyanis a vonalak művi átrajzolásával nem lehet megváltoztatni a sorsot. A beavatkozás ugyanakkor működhet placebóként: ha a plasztika után a páciens például pozitívabban tekint a jövőbe, elképzelhető, hogy valóban jobbra fordul az élete. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top