Életmód

Arcod árulkodik az egészségedről

Arcunkról leolvasható a lelkiállapotunk, de a szervezetünké is. Arcdiagnosztikával pedig egészen pontosan felmérhetjük testünk hiányállapotát.

Rengeteg időt töltünk a tükör előtt, például amikor öltözködünk, sminkelünk. De előfordul, hogy szimplán csak vizsgálgatjuk magunkon az idő múlását, ami általában bosszankodásra ad okot. Ehelyett azonban megmutatjuk, mit lehet tenni, hogy a kialakult elváltozásokat szervezetünk jelzéseinek tekintsük, és egészségi állapotunk javítására fordítsuk. Dr. Wilhelm Heinrich Schüssler német homeopata orvos már az 1800-as években bebizonyította, hogy tizenkét szöveti sóval gyógyítani lehet. Arcdiagnosztikával pedig egyszerűen feltérképezhetjük, melyekre van ezek közül szükségünk a hiányállapotok kiküszöböléséhez. Ezt a módszert ráadásul bárki elsajátíthatja. Fontos, hogy természetes fényben, smink nélkül kezdjünk hozzá a vizsgálathoz. Keressünk feltűnő eltéréseket, főleg a szem, a száj és a fül környékén, illetve jól nézzük meg a ráncokat, a fénylő vagy elszíneződött bőrfelületeket és a fogakat is! Ezek ugyanis utalhatnak szöveti sók hiányára vagy betegséghajlamra. Például ha az arc viaszosan csillogó, akkor valószínű, hogy kalcium-foszforikumból van kevés a szervezetünkben. A fül kipirosodása vashiányt jelezhet, az okkersárgás elszíneződés a száj körül pedig bizonyos káliumsók pótlására figyelmeztet. Tartós eredmény eléréséhez először a belső hiánytüneteket kell rendezni.

Stressz okozta szépséghibák
Pattanásos bőr: A stressz miatt nem ritka, hogy kortizol és adrenalin szabadul fel a testben, ezek pedig serkentik a férfihormonok működését. Ennek következményeként pattanások jelenhetnek meg az arcon. De a túl sok jód és a B-vitamin is okozhat ilyen tüneteket. A bőr alapos tisztítása mellett a pihenés és például az autogén tréning is segíthet.
Karikás szem:  A duzzadt, piros, karikás szem általában a kevés és nem megfelelő minőségű alvást jelzi. De a füstös helyiségben eltöltött hosszú órák következménye is lehet. Ám a szemre helyezett hideg pakolásokkal enyhíthető a panasz.
Vörös foltok: A feszített életvitel során a nyakon jelentkező vörös foltok általában a túl sok idegeskedés eredményei. Érdemes ilyenkor kipróbálni a relaxálást, de már néhány mély lélegzet is elég lehet a tünetek megszüntetéséhez.
Méregredők: A feszültség miatt begörcsölnek az izmaink, és a gyakori homlokráncolás miatt a ráncok is idő előtt megjelennek. Ezek ellen a kozmetikumok nem elégségesek. Meg kell tanulni lazítani, például az ősrégi meditációs technikákkal.

Fogbetegségeink lelki üzeneteiCikkünk a Nők lapja Psziché korábbi számában jelent meg.
Már kapható az újságárusoknál a magazin nyári extra száma.

A tartalomból:

  • Találd meg a lelki társad!
  • Jól ismeritek egymást? – Teszt pároknak
  • A férfiszív is sebezhető
  • Beépített szépség – Paulo Coelho írása
  • A szív nevelése – Gondolatok a dalai lámától
  • Te tökéletes szülő vagy?
  • „Könnyebb ma férfinak lenni” – Interjú Müller Péterrel

    Ha szeretnél előfizetni a magazinra, itt és most megteheted!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top