Életmód

Így fotózd magad okostelefonnal!

A közösségi hálón legalább egy olyan ismerőse mindenkinek van, aki előszeretettel fotózza magát. S ha már ez egy ilyen trendi műfaj, elmondjuk, hogyan kell azt jól csinálni.

A közösségi média térhódítása óta egyre többen kattannak rá az önfotózásra – az angolban „selfie”-készítésre, amikor is a regisztrált felhasználó fogja a telefonját és minden nap lő magáról egy aktuális képet: új ruhában, tükör előtt, csücsörítve, új rúzsban, legjobb barátnővel, buliban, tengerparton, munka közben… 

1. Ellenőrizd a hátteret!

Mindenki nézzen a háta mögé, mielőtt megnyomja az exponáló gombot, az olyan kellemetlen részletekre, mint a mosatlan edény, az üres pizzásdoboz vagy épp a szennyes, nem mutatnak túl jól. 

Így fotózd magad!

 
Dukai Regina tudja, milyen a szép háttér

Fotó: Dukai Regina FanClub/Facebook

2. Ellenőrizd a fényeket!

Persze nem kell világítástechnikusnak állni, pont elég, ha pár alapdologgal kapcsolatban tisztában vagyunk: ha a hátunk mögött nagyon erős a fény, mi magunk sötétek leszünk, ha pedig pont szemből jön, akkor kiégünk a képből. A legjobb a szűrt, természetes fény, azzal mellélőni nem nagyon lehet. 

Így fotózd magad!

Rihanna magasról tesz a háttérfényre

Fotó: Rihanna/Instagram

 

3. Ide nézz, ne oda!

Önportré készítésekor fontos kritérium, hogy a lencsébe nézzen a fotós, és ne az okostelefon képernyőjére. Ez utóbbi rendszerint látható a képen. Nem túl előnyös. 

4. Emeld a kamerát!

A kamerát nem szabad se túl mélyre, se túl magasra emelni, aki nem akar művészkedni, az helyezze valamivel szemmagasság fölé a kamerát! A fejet pedig érdemes egy picit oldalirányba billenteni, nem pont szemtől szembe fordulni a kamerával, a profil mindig sokkal előnyösebb. 

Így fotózd magad!

Miley Cyrus szereti a profilját – meg a dekoltázsát persze
Fotó: Miley Cyrus/Facebook

 

5. Ne vidd túlzásba!

Nem kell minden órában készíteni egy fotót, elég, ha megvárjuk ezzel az igazán szép pillanatokat. 

Így fotózd magad!
 
Justin Bieber mindent megörökít, ráadásul rossz helyre is néz. Ej! Ej!
Fotó: Bieber/Instagram

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top