Életmód

Depressziós ötévesek

Az Egyesült Királyságban nagyjából 80 000 gyerek szenved depresszióban, közülük körülbelül 8000 tíz év alatti - derült ki egy felmérésből.

Szakemberek szerint a gyerekkorban előforduló stresszért a közösségi oldalak, a mind gyakrabban széteső családok, a kortársak felől érkező nyomás és a teljesítményorientált oktatás tehető elsősorban felelőssé.
A NICE független angliai orvosi szervezet szerint mind az orvosoknak, mind az iskoláknak időben fel kellene ismernie a gyerekeken a depresszió jeleit. Lucie Russel, a Young Minds jótékonysági egyesület munkatársa szintén hangsúlyozta, hogy a mai gyerekekre túl sok teher nehezedik, ráadásul sokan még otthon sem tudnak leereszteni és kikapcsolni. A kortársak részéről gyakoriak a zaklatások és a kiközösítések, és különösen a lányokon nagy a nyomás, hogy elég jól néznek-e ki, befogadják-e őket a többiek, és vajon elég barátjuk van-e már a közösségi oldalakon.
Sajnos a depresszióhoz fizikai tünetek is társulnak, ezek a gyerekek állandóan fáradtak, rosszul alszanak, nincs étvágyuk, és folyamatosan fájlalják valamijüket. Ha egy szülő ezeket a tüneteket tapasztalja a gyermekén, minél előbb vigye szakemberhez.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top