Életmód

Zseniális: itt az összehajtogatható bukósisak!

Befér a táskádba, és akár az életedet is megmentheti.

Többé nem kifogás, hogy azért bringázol bukósisak nélkül, mert utána nem tudnád hova tenni. Egy brit feltaláló, Jeff Woolf kifejlesztette az összehajtogatható bukósisakot.

A férfi még a kilencvenes években, biciklizés közben szenvedett cserbenhagyásos gázolást. Bár összetörte magát, az orvosai szerint ha nem visel bukósisakot, nagy valószínűséggel agysérülést szenvedett vagy meghalt volna. Igazán meggyőződött tehát arról, hogy mennyire fontos a bukósisak használata.

Ezen felbuzdulva tervezte meg ezt a rendkívül praktikus bukósisakot, melynek anyaga kellőképpen kemény és merev ahhoz, hogy szükség esetén megvédje a fejet, ugyanakkor az ügyesen elhelyezett zsanérok segítségével össze lehet hajtogatni akkorára, hogy simán belefér egy közepes méretű táskába.

A sisakot a tervek szerint jövő tavasszal kezdik forgalmazni világszerte. Az ára várhatóan 60 angol font, vagyis nagyjából 20 ezer forint lesz.

Itt az összehajtogatható bringás bukósisak!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top