Életmód

Félmillióan tekertek eddig a Múzeum körúton

Forradalmi rekord született október 23-án. Tavaly egész évben nem bicajoztak ennyien, mint idén.

2013 szeptemberében Budapesten a Múzeum körúti kerékpáros számláló alatt naponta átlagosan 10 százalékkal többen haladtak el kerékpárral, mint egy évvel korábban. Október 23-án azonban rekord született: a számláló elérte a félmilliót. Január óta ennyien kerékpároztak el alatta. Tavaly egész évben nem volt ennyi a mért szám: 2012. december 31-én 485 ezren állt a számláló.

Idehaza amúgy egyre többen pattannak kerékpárra. A Magyar Kerékpárosklub idei szeptemberi felmérése során a megkérdezetteknek 45 százaléka mondta országos szinten, hogy kerékpárral közlekedett, Budapesten pedig a lakosság negyede. 

Magyarország az uniós országok közül – Hollandia után, Dániával holtversenyben – a második “legkerékpárosabb” ország. A lakosság 19,1 százaléka mondja ugyanis azt, hogy a fő közlekedési eszköze hétköznap a kerékpár.

Egyébként a Nők Lapja Café szerkesztősége is lelkesen teker a munkába, és örülünk, hogy egyre többen teszik ugyanezt. Az őszi bringázáshoz ráadásul még menő kerékpáros cuccokat is ajánlunk nektek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top