Életmód

Továbbra is dolgozik a lottómilliárdos

Nem akarja cserben hagyni az időseket.

Továbbra is dolgozik a lottómilliárdosA 67 éves Ron Elliott 8 millió angol fontot, vagyis nagyjából 2,8 milliárd forintot nyert a lottón Nagy-Britanniában. Másnap azonban a szokásos módon reggel 6-kor felkelt, és bement dolgozni a munkahelyére, egy idősek otthonába, ahol továbbra sem szándékozik felmondani.

„A lakók demenciában, memóriavesztésben szenvednek. Nem érdekli őket, hogy nyertem a lottón, nekik továbbra is szükségük van a gondoskodásra” – magyarázta döntését a Elliott. – Reggelit kell adnom nekik, ki kell mosnom a ruháikat és el kell végeznem a házimunkát. Ha idős emberekkel dolgozol, számítanak rád, és nem hagyhatod csak úgy cserben őket.

A(z) “Ha milliárdokat nyernél a lottón, továbbra is dolgoznál?” című szavazás véget ért!
A szavazók többségének véleménye szerint:
Igen, de csak saját vállalkozásban.

Elliott 40 éve özvegy, egy fia van, a feleségét az esküvőjük után alig egy évvel veszítette el autóbalesetben. Eddig egy két hálószobás lakásban élt, melyet egy lakótárssal osztott meg. Az otthonban általában heti 60 órát dolgozik.

Egy brit lapnak elárulta: a nyereményéből szeretne venni egy házat és el fog utazni Indonéziába, de segít a fiának is kifizetni a jelzáloghitelét, és fontolgatja, hogy jövőre ellátogat a brazíliai futball-világbajnokságra. Mindemellett karácsonykor az idősek otthona lakóit is szeretné meglepni néhány ajándékkal.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top