Életmód

Facebook-oldala is van az 1800-as években élő nőnek

Fűzőt hord, 19. századi receptek alapján főz, és a viktoriánus etikett szerint viselkedik egy fiatal, amerikai nő. A férje nem bánja.

Facebook-oldala is van az 1800-as években élő nőnek A 33 éves, amerikai Sarah Chrisman kislánykora óta rajong a viktoriánus korért, vagyis a 19. századi Egyesült Királyság fénykorának, Viktória királynő uralkodásának korszakáért. A fiatal nő négy évvel ezelőtt, a születésnapjára kapott a férjétől egy viktoriánus kori stílust idéző fűzőt. A holmi viselése közben döntött úgy, hogy attól kezdve a viktoriánus kornak megfelelően éli majd az életét itt, a 21. században.

Sarah maga varja az akkori divatnak és technológiának megfelelő ruhákat és hétköznap is ezeket viseli. Az autóját egy százéves biciklire cserélte, az ételeit pedig korabeli női magazinokban talált receptek alapján készíti. Takarításhoz sem használ modern takarítószereket, kizárólag olyanokat, amiket a 19. századi britek is használhattak. Mindemellett a korabeli viselkedési normákat, etikettet is elsajátította. Mivel Sarah mindennap fűzőt visel, a derékbősége a korábbi 81 centiről alig 56 centire  csökkent, emellett pedig a testtartása is javult.

A férje teljes mértékben támogatja Sarah különleges életmódját. Mindketten szeretik a történelmet és ahogy egyre többet tudnak meg a viktoriánus korról, mindig újabb és újabb dolgokkal gazdagítják az életüket. A barátaik szintén érdekesnek találják a viktoriánus életmódot, és szívesen vesznek részt közös időtöltésekben.

Az idegen emberek többségében pozitívan reagálnak, ha megpillantják Sarah-t, igaz, előfordulnak negatív reakciók is. Például akadnak nők, akik szerint nem helyes, hogy fűzőt visel, mivel az a nők elnyomásának egyik jelképe.

A modern technikai eszközök használatát ugyan nem zárták ki teljesen az életükből a férjével, ugyanakkor igyekeznek minimálisra csökkenteni. A facebookozásról azonban még Sarah sem képes lemondani.

Forrás: Oddity Central

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top