Életmód

Beszólt a túlsúlyos nőknek a fitneszmami

A Facebook is letiltotta, aztán meggondolták magukat.

A kaliforniai fitneszmami, Maria Kang októberben azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy „Mi a kifogásod?” szlogennel közzétett a Facebookon egy fotót, melyen három gyermekével pózol, büszkén mutogatva kisportolt testét. Sokaknál már ez is kicsapta a biztosítékot, rengeteg durva megjegyzést kapott. „Sajnálom, hogy ilyen negatívan reagáltatok a fényképre. Nem mennék bele abba, mennyit küzdöttem a genetikával, hogy étkezési rendellenességeim voltak, és hogy két vállalkozást üzemeltettem egyszerre, teljes munkaidőben. Nincs dadánk, nem vagyok természetesen vékony, és nem dolgozom személyi edzőként. A terhességeim alatt viszont nem engedtem a  fagylalt, a sült krumpli vagy a csokoládé iránti sóvárgásnak, és nem használtam a növekvő hasamat ürügyként arra, hogy inaktív legyek” – védekezett akkor a kritikák ellen.

A minap aztán egy amerikai plus size fehérneműgyártó kampányt indított, melynek lényege, hogy duci nők tehetnek közzé magukról fotókat, melyeken a márka fehérneműit viselik, megmutatva, hogy ők is szépek és szexisek. Ez a kezdeményezés volt az, mely annyira felbosszantotta a fitneszmamit, hogy nem tudta magában tartani a véleményét: facebookos bejegyzésben szólt be a túlsúlyos nőknek, akik szerinte egyáltalán nem lehetnek büszkék a testükre, és szerinte nem őket kellene bátorítani, hogy vállalják magukat, hanem azokat, akik keményen dolgoznak azért, hogy egészséges és szép testük legyen.

Bejegyzésével újra felkavarta a kedélyeket, bár egyrészt rengeteg lájkot is kapott, rengetegen megsértődtek és a Facebooknak is jelentették az esetet. A Facebook illetékesei végül törölték a fitneszmami vonatkozó bejegyzését és blokkolták a hozzáférését, arra hivatkozva, hogy a közösségi oldalon nem megengedett a gyűlöletbeszéd. Kang szerint viszont mindez azért történhetett, mert az emberek nem tudják elviselni az igazságot.

Néhány órával később aztán a Facebooknál meggondolták magukat, ugyanis visszaállították a nő hozzáférését, és tévedésre hivatkozva kértek elnézést a kellemetlenségért.

Forrás: Daily Mail

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top