Életmód

Elvették a szüleitől a 63 kilós ötévest

Kérdés, hogy hogyan engedhették ennyire elhízni a gyereket?

Nagy-Britanniában a hatóságok állami gondozásba vettek egy kislányt azért, mert ötéves korára 63 kilóra hízott. A kislány súlya nagyjából háromszorosa az átlagosnak, és a legnagyobb súly, melyet ennyi idős gyereknél valaha is feljegyeztek a szigetországban.

Az eset Newport városában történt még augusztusban, ám a helyi hatóságok a kislány személyiségi jogainak védelmében nem voltak hajlandók további részletekkel szolgálni. Azt sem hozták nyilvánosságra, hogy az ügy kapcsán akár a szülőket, akár bárki mást letartóztattak-e. A brit sajtónak annyit azonban sikerült kiderítenie, hogy már szeptemberre sikerült 50 kilóra fogyasztani a gyereket.

„Miért nem lépett közbe valaki már korábban, ahelyett, hogy idáig fajultak volna a dolgok?” – tette fel a kérdést a Daily Mailben Joanna Nicolas gyermekvédelmi tanácsadó, aki 18 éve tartó pályafutása során még sosem találkozott ennyire szélsőséges esettel.

Newport városának politikusai is arra keresik a választ, hogy történhetett, hogy a kislány ennyire elhízott. „Az idők szomorú jele. Igazán szörnyű, hogy egy gyerek idáig juthat” – fogalmazott Tom Suller konzervatív tanácsos.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top