Életmód

Így nézhetsz ki 100 évesen!

Mindenkinek eszébe jutott már, milyen lenne 100 évig élni. Bloggerünk egy portrésorozatot mutat be sugárzóan jókedvű 100 évesekről.

Szeretnél 100 évig élni vagy tovább is? Sokan válaszolják erre azt, hogy Isten ments! Mert nincs pozitív életképük. Én gyerekkoromtól fogva úgy éreztem, hogy örökké fogok élni.
És noha már érett korban vagyok, nem gondolom ma sem másképp. Úgy tervezem, hogy örökké élek. Mert miért is kellene számolnom a halállal? Ezért sokkal fiatalabbnak szoktak saccolni a koromnál. Tudom, hogy ezért.  Nincs „kortudatom”. Sosem vizslatom a szarkalábaimat vagy az ősz hajszálaimat. Mert mindegyiknek története van, sokkal inkább nagyra becsülöm őket.
Mondhatjuk, hogy irreális elvárásaim vannak, én azt mondom, ezzel a génhibával születtem, nem érdekel az, ami másokat nagyon.

A fotósorozat, amit találtam, rendkívül megnyugtató, úgy látom, olyan emberekre akadtam, akik hozzám hasonlóan gondolkodnak, ezért egy évszázaddal a hátuk mögött is mosolyogva, boldogan néznek előre. Nem tervezik a halált. Miért is tennék? Olyan jól néznek ki! Karsten Thormaehlen fotós munkái nagyon figyelemre méltóak, ritka jó sorozatot lőtt el. Élettel és vitalitással teli tekintetek, és gyönyörű szarkalábak!

A fotósorozatot megnézheted a folytatásban a Caféblogon!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top