Életmód

Profi modell lett az albínó lányból

Rengeteget csúfolták szokatlan külseje miatt. Az édesanyja viszont mindig hitt benne és igaza lett.

A brit Sarah Wright albinizmussal született. A betegség következtében hófehér a bőre és világos a haja, emellett pedig majdnem teljesen vak volt. “Az emberek azt mondogatták anyámnak, hogy sosem leszek képes azokra a dolgokra, amikre más gyerekek. Ő azonban nem hallgatott rájuk, és arra biztatott, hogy úgy éljek, mint a többi velem egykorú” – mesélte a most 18 éves Sarah a Daily Mail riportjában.

Ahogy múltak az évek, Sarah látása lassan javult, és nem sokat törődött azzal, hogy szokatlan a külseje. Amikor azonban középiskolába került, az iskolatársai rengeteget csúfolták, előfordult, hogy leköpték az iskolai menzán, vagy kövekkel, italosdobozokkal dobálták meg, de a Facebookon is zaklatták. Ebben az időszakban tudatosodott benne igazán, hogy más, mint a többiek. Mivel a bántások éveken át folytatódtak, Sarah csúnyának és értéktelennek érezte magát. “Úgy éreztem, nem ember vagyok, csak egy állapot.”

Aztán egy barátja megtanította neki, hogy hogyan sminkelje ki magát. “Más embernek éreztem magam, amikor sminket viseltem és az önbizalmam is megnőtt” – mondta Sarah. A fiatal lány, aki évekig hosszú hajával igyekezett takarni az arcát, rövid bobfrizurát vágatott, a sminkjének köszönhetően pedig alábbhagytak a csúfolódások is.

Az édesanyja biztatására aztán pár hónapja benevezett Az Év Alternatív Modellje versenyre. Bár nagyon izgult, amikor ki kellett lépnie a színpadra, a közönség éljenezve fogadta, és végül őt választották meg az év alternatív modelljének, illetve profi modellszerződést is kapott.

“Anyu úgy ölelt, hogy el sem akart engedni. Azt mondta nekem: megmondtam, hogy egyszer ragyogni fogsz.”

Forrás: Daily Mail

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top