Mióta beköszöntött az igazi tél, a salátáim melegebbek, laktatóbbak lettek, de ugyanolyan egészségesek, mint ahogyan azt már megszokhattátok. A zimankó érdekes módon kissé kreatívabbá tett, így igyekszem olyan receptekkel is előrukkolni, amelyek az én agyszüleményeim. Így született a mostani tésztasaláta is.
Az alapanyagok között van maradékhasznosított tészta a hétvégi pörköltből, de elővettem a nyári cukkinitenger előrelátóan lefagyasztott adagjait is. Volt még egy-egy fél kaliforniai paprikám és egy dobozka, leárazáskor vett, “ideje elhasználni” koktélparadicsom is, így ezek egy darabka póréhagyma társaságában mind rákerültek a sütőpapírra, és uzsgyi, be a grill alá! Azt hiszem, elmondhatom, hogy a készleteimet tekintve a lehető leggyorsabb, legolcsóbb, legegészségesebb és legfinomabb tésztasalátát produkáltam!
Hozzávalók 2 főre:
– 15 dkg teljes kiőrlésű tészta
– 25 dkg vegyes, grillezhető zöldségféle (cukkini, piros és sárga kaliforniai paprika, póréhagyma, koktélparadicsom)
– 1 csomag (kb. 10 dkg) mozzarellagolyó
A dresszinghez:
– 2 evőkanál olívaolaj
– 2 evőkanál fehérborecet
– 1 evőkanál balzsamecet
– 2 gerezd zúzott fokhagyma
– 8-10 levél apróra tépkedett bazsalikom (szárítottal helyettesíthető)
– só, bors
Hogy hogyan lesz ezekből az alapanyagokból 15 perc alatt tésztasaláta? Olvassátok el a Salátagyár blogon!