Életmód

Ilyen a vérfarkas diéta!

Rémisztő a neve, de egyáltalán nem kacifántos Madonna új kedvenc diétája, a vérfarkas módszer. Gyümölcslevekkel, zöldséglevekkel ilyenkor 24 óra alatt sok méreganyagtól lehet megszabadulni.

Szerencsére a vérhez semmi köze, azért vérfarkas diéta, mert a holdjáráshoz igazodik a módszer. Vagyis csak egy holdnaptár kell hozzá, és figyelni, mikor van újhold vagy éppen telihold. Sokan a hangulatukon is érzik ezt. De például a gyógynövények begyűjtését is a holdfázisokhoz igazítják a profik.

A fogyókúrás módszer lényege, hogy teliholdkor vagy újholdkor kell kezdeni, ilyenkor tud a

szervezetünk a leghatékonyabban méregteleníteni. Ahogy a hold befolyásolja a tenger mozgását, úgy a szervezetünkben lévő vízre is hatással van. A vérfarkas diéta alapverziójában elég teliholdkor vagy újholdkor csak gyümölcs- és zöldségleveket inni, és ilyenkor 24 óra alatt sokkal hatékonyabb a a szervezetünk anyagcseréje.

A haladó verzióban pedig, aminek Demi Moore vagy Madonna is a híve, minden napra megvan a speciális étrend, ami az éppen aktuális holdfázishoz igazodik. Például növekvő hold idején jobban kell figyelni a kalóriabevitelre, mert ilyenkor jobban raktároz a szervezetünk.

A módszer követői szerint az a jó benne, hogy nem kell éhezni, egyszerűen csak oda kell figyelni, hogy abba tudjuk hagyni az evést. Mindenesetre mielőtt belevágunk bármilyen diétába, jobb, ha megkérdezzük az orvosunk véleményét.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top