Életmód

Fitnesztippek Horváth Évától

Tavasszal érezzük leginkább szükségét annak, hogy a hosszú tél elteltével a természettel együtt mi is megújuljunk, felfrissüljünk, megszabaduljunk felesleges kilóinktól, valamint a bennünk felhalmozódott salakanyagoktól. Így van ezzel volt szépségkirálynőnk, Horváth Éva is, aki az egészséges életmód elkötelezett híveként elmeséli, hogyan tartja magát formában a mindennapokban, valamint kedvenc léböjtkúrájának receptjét is elárulja.

Horváth Éva 5 napos fitneszprogramja
“Amikre abszolút esküszöm, azok a különböző természetes alapanyagokból készült, egészséges levek, hiszen nemcsak hogy biztosítják a szervezet számára kulcsfontosságú tápanyagokat és vitaminokat, hanem még finomak is. Épp a napokban fejeztem be egy különleges, 5 napos fitneszprogramot, amelyben minden nap más és más egészséges, vitaminokban gazdag levet kellett elfogyasztanom. Az első napon biozöldbúzafű-koktélt ittam, amely személyes kedvencem, mivel a zöldbúzafű biztosítja a szervezet számára szükséges összes ásványi anyagot, valamint enzimeket és fehérjében gazdag. A második koktél egy gondosan összeállított vitaminbombaként szolgáló biozöldséglé volt, a kúra következő napján ízletes ananászlevet fogyasztottam, míg a negyedik napon a cékláé volt a főszerep, amelyet a sportolók csodazöldségeként tartanak számon, hiszen állóképesség-növelő hatása és magas folsavtartalma is ismert. A kúra utolsó napjára pedig egy igazán finom, immunerősítő sárgarépalé jutott. Ez a program számomra a már említett számos jótékony hatás mellett azért volt kiváló, hiszen egy kis rozskenyeret kellett csupán a levek mellé fogyasztanom, és egyáltalán nem volt megterhelő szervezetem számára. Sajnos manapság rengeteg olyan dolgot viszünk be a szervezetünkbe, amiről azt sem tudjuk, hogy később annak milyen következménye lesz. Hiába figyelünk oda, hogy cukormentes, kalóriaszegény termékeket együnk, ha a tartósítószereket tartalmazó ételeket nem száműzzük az étrendünkből, akkor bizony nemcsak hogy egészségünk, de még alakunk is kárát látja. Ezért érdemes odafigyelni, és kizárólag természetes alapanyagokat tartalmazó leveket fogyasztani. A bevált tippem tehát az, hogy sosem éheztetem ki a szervezetem, illetve legyen szó bármilyen kúráról, a zöldség és a gyümölcs sosem maradhat el” – tanácsolja a volt szépségkirálynő.

 

Horváth Éva fitness tippjei

Nincs egészség mozgás nélkül
“Nagyon fontos számomra az egészséges életmód, így amellett, hogy nagy gondot fordítok az egészséges táplálkozásra, a mindennapjaim fontos részét képezi a mozgás is. Míg sokaknak erőt kell venniük magukon, hogy lemenjenek az edzőterembe, vagy kimenjenek futni a szabadba, nekem kifejezetten hiányzik, ha egy nap a munka miatt nem jut időm a mozgásra, ezért nagyon tudatosan próbálom úgy alakítani a mindennapjaimat, hogy egy kis futás vagy edzés mindenképpen beleférjen” – hívja fel a mozgás fontosságára a figyelmet Éva.

Ha a léböjtkúrára is kíváncsi vagy, a teljes cikket megtalálod a The coctail party blogon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top