Életmód

Szakállbeültetésért állnak sorban a hipszterek

Ez a legújabb őrület Brooklynban.

Szakállbeültetésért állnak sorba a hipszterekEgyre növekszik a száma azoknak a 20 és 40 év közötti férfiaknak, akik Jake Gyllenhaal vagy éppen Ryan Gosling hanyag eleganciát sugárzó fényképével a kezükben érkeznek a plasztikai sebészekhez, hogy alávessék magukat az akár hétezer dollárba (1,6 millió forint) is kerülő beavatkozásnak. A szakállbeültetés iránti megnövekedett igény hátterében részben a hipszterség és a lezser megjelenés iránti igény áll. A helyi érzéstelenítéssel végzett beavatkozás, amely során a fejtetőről ültetnek át hajat a páciens arcára, az utóbbi időben futótűzként terjed Brooklyn legmenőbb környékein.

Olyan fiatalokról van szó, akik Brooklynban élnek, jól néznek ki, és általában a vizuális művészetek területén dolgoznak. New York legmenőbbjei egészen Floridáig utaznak, hogy titokban elvégeztessék az egynapos beavatkozást. Körülbelül egy hétig vagy picivel tovább tart, mire teljesen eltűnnek a beavatkozás nyomai.

Néhány babarcú fiatal dús arcszőrzetért, mások a száj alatti elegáns szőrcsíkért, megint mások pedig a kopasz foltok eltüntetéséért keresik fel a plasztikai sebészeket. A beültetett szőr 90 százaléka ugyan növekedésnek indul, de akár tíz hónapba is beletelik, mire teljes pompájában láthatóvá válik az eredmény.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top