Életmód

Találd meg a tökéletes kirándulóruhát!

A szép tavaszi hétvégék a legalkalmasabbak arra, hogy kirándulást, túrázást szervezzünk. Bárhol éljünk az országban mindenütt találunk fantasztikus helyeket, amiket érdemes felkeresni. De hogyan öltözzünk? Bloggerünk segít.

 Hogyan öltözzünk kiránduláshoz?A túrázásban az a jó, hogy minden korosztály örömét lelheti benne, nemcsak kondíciónkra, hanem lelkünkre is kiváló hatással van. Nincs szebb a természetben való sétánál, főleg amikor tavasszal ébredezik a táj, s magunkba szívhatjuk a friss illatokat, s arcunkat a nap fényébe fordíthatjuk.

De hogyan készüljünk fel úgy a kirándulásra, hogy ne érjen minket kellemetlenség?

Saját tapasztalatom az, hogy ne tévesszen meg senkit sem az időjárás! Reggel és késő délután még hideg van, vagy egy váratlan eső miatt akár 10-15 fokot csökkenhet a hőmérséklet, hiába érezzük a napsütésben, hogy már-már nyáriasan meleg van.

Öltözzünk rétegesen, úgy kényelmesen le-föl vehetjük a ruhát, amikor melegünk van, vagy éppen fázunk. A legkönnyebb ilyen időben megfázni! Olyan ruhákat válasszunk, amit el tudunk tenni a hátizsákba, vagy a derekunkra tudunk kötni.

Javaslatom az, hogy a következő darabok mindenféleképpen legyenek a kirándulós szettünkben.

Vegyünk fel pólót és kényelmes nadrágot, ami lehet farmer, leggins. Tegyünk be még egy hosszú ujjú pamut pólót vagy pulóvert. A pamut jól szellőzik, nem izzadunk annyira benne. Polár felsőt érdemes még felvenni, vagy bekészíteni a hátizsákba, mert jó meleg. Minden felsőből lehetőség szerint érdemes hosszú, a derekat takaró változatot felvenni, hogy védjük magunkat a felfázástól, melegen tartsuk a derekunkat. A polár vagy pamut felső kényelmes, ha cipzáros, nem árt ha van kapucni, mert nemcsak a szélben véd, de váratlan eső esetén sem árt. Apropó eső! Vízhatlan eső- vagy szélkabát mindenféleképpen fontos, mivel bármennyire próbálunk hinni az időjárás-jelentésnek, én többször pórul jártam, és jól eláztam!

Kora tavasszal még elég hideg szokott lenni, nem árt a sapka sem!

A lényeg a réteges öltözködés és az eső elleni védelem, akkor nagyon komfortosan fogjuk magunkat érezni. Tapasztalatom alapján nagyon javaslom, hogy a nadrág kényelmes legyen, lehetőleg öv használata nélkül. Azért is fontos, mert ha pisilnünk kell az erdő közepén, megkönnyítjük a dolgunkat!

És mi a helyzet például a cipővel? A teljes cikkért látogasd meg a Boudoir a butikomban blogot.

Hogyan öltözzünk kiránduláshoz?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top