Na jó, a sok zöldség után együnk édességet is, mert megérdemeljük. És mert ettől a pihe-puha nagyon túrós lepénytől nem fog lepattanni a gomb a nadrágunkról, hiszen cukor is kevés van benne, nádcukor is csak azért került a nyírfacukor mellé, mert az éppen elfogyott, a hét- meg a nyolc százát… Sebaj, ez még simán belefér, reggelire pláne, friss gyümölccsel és sűrű görög joghurttal pedig még jobban csúszik. Persze desszertnek is tökéletes.
Elkészítése nagyon egyszerű, a sütési időt is el lehet hasznosan tölteni, és akkor fel sem tűnik, hogy közel egy órája sül, de megéri, mert ha kihűlt akkor szépen szeletelhető és szaftos sütike a végeredmény. Melegen még a kanalazós kategóriába tartozik, de a türelmetlenek (nem magamra gondolok természetesen) így is nekieshetnek. Az illata is mesés, bármilyen aszalt gyümölcs jó bele, de a picit savanykásabb áfonya különösen jól passzol hozzá. Meggybefőtt vagy fagyasztott meggy is klassz megoldás lehet még. Érdemes jó minőségű, igazi rögös túrót beszerezni az elkészítéséhez.
Hozzávalók(20 x 25 cm-es tepsihez):
- fél kg túró
- 2 tojás
- fél citrom héja és leve
- 12 dkg nyírfa- vagy nádcukor (nálam vegyesen)
- fél mokkáskanál vaníliapor vagy vaníliarúd kikapart belseje
- 4 dkg kukorica keményítő
- 8 dkg kókuszzsír vagy vaj
- 5 dkg aszalt vörös áfonya
Az elkészítésről a Pálmafa Project blogon olvashatsz