Életmód

Tényleg létezik tavaszi fáradtság?

A tavasz remek dolog: melegszik az idő, ébred a természet... A tavaszi fáradtság viszont már kevésbé kellemes. Fontos, hogy tudd, nem csak téged gyötör! Bloggerünk mesél.

Az elmúlt időszakban rám tört valamiféle fáradtsághullám, ami azzal járt, hogy egész nap álmos voltam, mondhatnám, álomkóros, és estére pedig, úgy 7-8 órára, szinte teljesen kidőltem, már a szememet is alig bírtam nyitva tartani a gyerekek fürdetése közben. Pedig utána még van ugye a pizsibe öltöztetés, az esti mese és a lefektetés is. Na, ezeket már félálomban csináltam, az esti mese immár nekem is szólt, nem sokkal utána én is bebújtam az ágyba, és szinte előbb aludtam el, mint a gyerekek.

Ennek következményeképp gondban voltam, ugyanis eddig a gyerekek lefektetése utántól nagyjából este 11-12-ig saját programjaim voltak, miszerint olvasás, zenehallgatás, blogírás, facebookozás, ruhahajtogatás, mosogatógép-elpakolás, férjjel beszélgetés, nagy ritkán tévénézés. Ezek a tevékenységek nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy ne csak egy háromgyerekes robotnak érezzem magamat, aki egész napját a családra és a háztartásra szánja, hanem egy elfoglalt anyukának, akinek azért magára is van egy pici ideje. Most, mióta ez az iszonyú fáradtság rám telepedett, a magamra szánt idő kizárólag az alvásban merült ki. Volt, hogy próbáltam küzdeni ellene, ekkor gyakorlatilag a képernyőt bambulva, nyitott szemmel aludtam. A fáradtság egyébként azért volt különleges, mert egy idő után már a nappali időszakra is áttevődött, reggeltől estig csak úgy tengtem-lengtem és próbáltam kipeckelni a szemeimet…

A teljes cikket a Nő Feleség Anya blogon találod.

Rajtad is kitört a tavaszi fáradtság?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top